Huawei şimdi de Samsung ile anlaştı

Yayın tarihi: 16 Aralık 2022 Cuma 9:30 am - Güncelleme: 15 Aralık 2022 Perşembe 12:30 pm

Çinli teknoloji devi Huawei, zor günlerin bir an önce son bulabilmesi için elinden geleni yapıyor. Şirketin ortaklık kurduğu son isimse Samsung oldu.

Hem Çin’in hem de dünyanın en büyük teknoloji markalarından biri konumundayken, Amerika ambargosu nedeniyle Google ekosisteminin dışına itilen ve 5G teknolojilerinden uzaklaştırılan Huawei, her ne kadar HarmonyOS ve 4G teknolojileri ile yoluna devam etmeye çalışsa da artık mızrak çuvala sığmaz oldu. Durumun günden güne daha da kötü bir hal aldığının en kesin kanıtı ise, Çinli şirketin Avrupa pazarından çekileceği iddialarının kuvvetlenmeye başlaması.

 

Her ne kadar Huawei şu ana kadar bu iddialara yönelik bir açıklama yapmasa da söz konusu söylentilerin yalanlanmaması bile “acaba gerçek mi” düşüncelerini güçlendiriyor. Öte yandan Çinli şirketin de bu durum karşısında elini kolunu bağlayıp beklemediğini hatırlatalım.

 

Huawei,

Henüz birkaç gün önce Oppo ile bir ticaret anlaşması yapan ve çapraz patent anlaşması imzalayan Huawei, şimdi de benzer bir süreci Samsung ile yaşıyor. Geçmişte birbirinin en büyük rakibi olarak görülen bu ikilinin şimdilerde çapraz patent anlaşması imzalaması, “paranın milliyeti olmaz” sözünü hatırlatırken, yapılan ilk açıklamalara göre bu anlaşma kapsamında Samsung’un Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan 98 patentini Huawei’ye vereceği belirtildi.

 

Tabi Huawei’de bu anlaşma kapsamında Samsung’a onlarca patentinin kullanımını sunacak ancak şimdilik bu konulara ilişkin herhangi bir detaylı açıklama yapılmış değil. Bu nedenle söz konusu anlaşmanın detaylarını öğrenebilmek için biraz daha beklememiz gerekecek.

TikTok yeni bir özellik üzerinde çalışıyor