Hrant Dink cinayetinde yargılanan emekli istihbaratçı öldürüldü

Yayın tarihi: 12 Mart 2020 Perşembe 1:22 pm - Güncelleme: 12 Mart 2020 Perşembe 6:58 pm

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesinin ardından açılan davada tutuklanan emekli jandarma istihbaratçı astsubay Şeref Ateş, Düzce’de otomobilinde uğradığı silahlı saldırı sonucu öldü. Ateş, Dink cinayetinin planlaması ve uygulanması için Dink’in evinin bulunduğu ve sahibi olduğu Beyaz Adam Yayıncılık işyeri çevresinde keşif faaliyetinde bulunan kişilerle irtibat halinde olduğu suçlamasıyla tutuklandıktan sonra tahliye edilmişti.

Gece saatlerinde Düzce’de Kuzey Çevre Yolu Çavuşlar Mahallesi mevkiinde meydana gelen saldırıda 81 DE 868 plakalı otomobiliyle ilerleyen Şeref Ateş’e yanına yaklaşan beyaz bir otomobilden ateş açıldı. Ateş, olay yerinde hayatını kaybetti.

Yapılan incelemenin ardından Şeref Ateş’in cansız bedeni, otopsi yapılmak üzere morga kaldırıldı.

3 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Konuya ilişkin yürütülen çalışmalar sonunda 3 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler K.B, E.K. ve A.G. adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerin cep telefonu kayıtlarında öldürülen Ateş ile mesajlarında bir para konusunun konuşulduğu ve belirledikleri saatte buluşmak için randevulaştıklarının tespit edildiği ileri sürüldü.

TUTUKLANIP TAHLİYE EDİLDİ

Düzce’de oturan Şeref Ateş’in, Dink cinayetinin planlaması ve uygulanması için Dink’in evinin bulunduğu ve sahibi olduğu Beyaz Adam Yayıncılık işyeri çevresinde keşif faaliyetinde bulunan kişilerle irtibat halinde olduğu, askeri hiyerarşik yapıda üst rütbede görev yapan kişilerin Ateş’e ‘Abi’ dediği iddia edilmişti.

Savcılık da bu durumu FETÖ içinde yasal hiyerarşi dışında örgütsel bir yapılanma ve örgüt içerisinde bulunduklarını teyit eder nitelikte olduğu değerlendirmesinde bulunmuştu.

Mahkeme heyeti 2016’da tutuklanan Ateş’in, 2017’de görülen duruşmada tahliyesine karar vermişti.

Heyet tahliyeyi, “HTS kayıtlarındaki baz bilgilerinin cinayet tarihi, saati ve yeriyle örtüşmemesine, Adli Tıp Kurumu’ndan gönderilen 10 Ekim 2017 tarihli raporda, ‘olay mahallinde (Şişli) olduğu iddia edilen kişilere ait görüntülerin sanıklarla uyuşmadığı’ bilgisinin yer almasına ve tutuklu kaldıkları süreye” göre kararlaştırdı.