Honor yaptırımı ABD tarafından bu aralar çok fazla dile getiriliyor

Yayın tarihi: 23 Eylül 2021 Perşembe 9:30 am - Güncelleme: 22 Eylül 2021 Çarşamba 6:18 pm

Honor yaptırımı ABD tarafından masada bekletiliyor. Hatırlayacağınız üzere Huawei şirketi kendi alt markası olan Honor için bazı çalışmalar başlatmıştı. Bu çalışmaların sonucunda şirketi kurtaramayacağını anladı. Sonuç olarak kısa bir süre içerisinde bu marka büyük bir gruba satıldı.

Huawei ile herhangi bir bağının olmadığını iddia eden bu şirket yaptırımlardan kurtulmaya çalışıyor. ABD tarafından ortaya atılan yaptırımların önemli bir bölümü Huawei ile ilişkili olmasıydı. Şimdi ise böyle bir tehdit unsuru kalmamış gibi görünüyor. Ancak ABD yükselen Honor akıllı telefon satışlarından pek memnun değil.

Çin’de satışlarını büyük oranda artırmayı başaran bu şirket, Temmuz ayında adeta rekor kırmıştı. Neredeyse her segmente ürün kazandırdı ve böylece satış rakamları yükseldi. Sonuç olarak şirketin Çin içerisinde çok büyük bir güç haline geldiğini söyleyebiliriz. Ancak bu durum kısa sürecek gibi görünüyor.

Honor yaptırımı

Xiaomi ve Apple gibi markaları bile geçmeyi başaran bu şirket, ABD yetkililerini ikiye böldü. Bazıları bu markaya hızlı bir şekilde yaptırım uygulanmasını savunuyor. Ancak başka bir kesim bunun ters etki yaratacağını söylüyor. Şirketin elindeki en büyük koz ise Huawei ile herhangi bir bağının kalmamış olması. Honor yaptırımı ABD için önemli bir seçenek.

Pentagon ve Enerji Bakanlığı bu şirkete yaptırım uygulanmasını savunuyor. Ancak hem Dışişleri Bakanlığı hem de Ticaret Bakanlığı böyle bir müdahalenin doğru olmayacağını savunuyor. Şimdilik son söz Joe Biden cephesine bırakıldı.

Facebook gazetecilik işini eline yüzüne bulaştırdı: Tokat gibi rapor