Honda, yeni elektrikli SUV modeli için iddialı bir hamle yaptı

Yayın tarihi: 18 Mayıs 2023 Perşembe 7:30 am - Güncelleme: 17 Mayıs 2023 Çarşamba 2:42 pm

Japon otomotiv devi Honda, ikinci elektrikli otomobil modeli olan e:Ny1’i Avrupa’ya getirmeye hazırlanıyor.

Honda, Avrupa’da yeni elektrikli SUV modeli e:Ny1’i duyurarak elektrikli araç pazarında iddialı bir hamle yaptı. Tasarım özellikleriyle dikkat çeken Honda e:Ny1, 412 km’lik (256 mil) menzili ile Tesla ve Kia gibi önemli rakiplerine karşı ciddi bir alternatif olmayı hedefliyor ve keyifli bir sürüş deneyimi vaat ediyor.

 

Honda

e:Ny1, Honda’nın Avrupa’daki ikinci elektrikli modeli ve daha kompakt olan Honda e modeline kıyasla daha büyük bir alternatif. Crossover bir SUV olarak tasarlanan e:Ny1, Kia Niro EV, Subaru Solterra ve Volkswagen ID.4 gibi araçlara rakip olmayı hedefliyor. Araç, 68.8 kWh batarya ve 150 kW tek motorlu ön tekerlekten çekişli bir tahrik sistemine sahip. Tasarımı ile dikkat çeken Honda e:Ny1, kısa bir kaputa ve arka tarafa doğru eğimli uzun bir tavana sahip. Bu tasarımı ile SUV, aşırı büyütülmüş bir fastback görünümü kazanıyor.

 

Honda e:Ny1’in iç mekanı geniş ve zarif. Şanzıman kanalının olmaması ve düşük zemin düzeni, iç mekanın ferahlığını artırıyor. Araç, merkezde 15.1 inç dikey olarak yerleştirilmiş bir bilgi-eğlence dokunmatik ekran ile donatıldı ve hız sabitleme ile medya düğmeleri direksiyon üzerinde konumlandırıldı.

Apple karma gerçeklik gözlüğü için iyi hazırlandı

 

Honda, e:Ny1 EV ile rekabetçi elektrikli araç pazarına giriş yapıyor. Bu araç, DC ile hızlı şarj edilebiliyor ve 45 dakikada şarjın %70’ini tamamlayabiliyor. e:Ny1, bu yılın ilerleyen dönemlerinde Avrupa’ya gelmesi bekleniyor ancak Honda, modelin fiyatlandırma bilgilerini henüz açıklamadı. Ancak bazı kaynaklar, Honda e:Ny1 EV’nin tahmini fiyatının 38.000 dolar civarında olduğunu belirtiyor. Honda yeni elektrikli SUV modeli için yeni pazarlar arıyor.