HomePod için taze bir söylenti gündeme geldi.

Yayın tarihi: 18 Şubat 2024 Pazar 9:00 am - Güncelleme: 15 Şubat 2024 Perşembe 4:12 pm

Tedarik zinciri kaynaklarına dayandırılan dedikodulara göre Apple yeni HomePod‘u 2024 sonunda piyasaya sürecek. Kaynaklar ekranlı modelin yepyeni bir tasarıma sahip olduğunu belirtiyor.

Ayrıca yapay zeka özelliklerinden de yararlanacağını söylüyorlar. Geçtiğimiz sene analist Ming-Chi Kuo, Apple’ın hoparlörü yeniden tasarlayıp, 7 inç’lik ekran ekleyeceğini ve bu şekilde piyasaya süreceğini belirtmişti. Mark Gurman da, Apple’ın ekran ve kameraya sahip HomePod çıkarmak istediğini söylemişti. Hatta bunu söyleyen ilk kişiydi.

HomePod

İlginizi çekebilir: Yeni Nesil HomePod’da Kavisli Ekran Olacak

Yeni raporda yer alan HomePod’un üretken yapay zeka özelliklerinden yararlanması iddiası daha önce dile getirilmemişti. Bu söylenti bile Apple’ın yapay zekaya düşünülenden daha fazla ağırlık verdiğini işaret ediyor. Mesela iOS 18’in yapay zeka özellikleriyle öne çıkacağı rivayet ediliyor. Gazeteci Mark Gurman’a göre iOS 18’deki yer alacak yapay zeka araçlarının bir kısmı WWDC 2024’te tanıtılacak. Bunlar arasında Siri’nin yenilenmiş yapay zeka destekli sürümü de bulunuyor.

Teknoloji devi Ajax büyük dil modelini (LLM) 2023 başlarından beri test ediyor. Şirket ayrıca Pages ve Keynote gibi temel uygulamalarına otomatik tamamlama ve özetleme gibi özellikler eklemek istiyor. Xcode’un yeni sürümü de kodları otomatik tamamlamak için yapay zeka desteğine sahip olacak. Apple Music’te de yapay zekayı göreceğiz. Böylece Music uygulaması kullanıcının dinlediklerine ve favorilerine göre farklı çalma listeleri oluşturabilecek.

iPhone 16 Gelişmiş Neural Engine’a Sahip Olacak

Kaynak: TELE1