Hollanda’da olaylı maç! Taraftar taşkınlık yaptı karşılaşma tatil edildi

Yayın tarihi: 24 Eylül 2023 Pazar 9:18 pm - Güncelleme: 24 Eylül 2023 Pazar 9:19 pm

Hollanda’da Axaj-Feyenoord karşılaşmasında taraftarların ellerindeki meşaleleri sahaya atması üzerine maç tatil edildi. Maçın ardın ise Ajax taraftarları stadyumundaki kapılara zarar verdi.

Hollanda 1. Futbol Ligi (Eredivisie) ekiplerinden Ajax ile Feyenoord arasındaki lig maçına taraftarın taşkınlığı damga vurdu. Maç, sahaya atılan meşaleler sebebiyle tatil edildi.

Mücadelenin 44. dakikasında sahaya atılan meşaleler nedeniyle Türk asıllı Hollandalı hakem Serdar Gözübüyük, maçı durdurdu ve yardımcı hakemleri yanına çağırarak soyunma odasına gitti.

Olayların yatışmasının ardından mücadeleye devam edilirken, bu kez 56. dakikada Ajax kalesi tarafına atılan meşaleler nedeniyle oyun yeniden durduruldu. Oyuncuları soyunma odasına yönlendiren hakem Gözübüyük, karşılaşmayı tatil etme kararı aldı.

Konu hakkında Eredivisie’den yapılan açıklamada, sahaya atılan meşaleler nedeniyle yarıda kalan karşılaşmanın tekrarlanmayacağı, mücadele ile ilgili kararın daha sonra verileceği belirtildi.

Bu sezon ligde sadece 1 galibiyet alabilen Ajax, 5 puanla 14. sırada yer alıyor. 11 puanlı Feyenoord ise 4. sırada bulunuyor.

TAŞKINLIK MAÇ SONUNDA DA DEVAM ETTİ

Öte yandan Ajax taraftarları, maçın tatil edilmesinin ardından da taşkınlığına devam etti. Bazı taraftarlar stadyumun cam kapısına tekmeleyerek zarar verdi.

Yağmur nedeniyle tatil edilen Süper Lig maçının tarihi belli oldu