HES tünelindeki patlamalar yüzünden evinde çatlaklar oluşan Trabzonlu: Belediyeye gittim güldüler

Yayın tarihi: 27 Temmuz 2022 Çarşamba 2:35 pm - Güncelleme: 27 Temmuz 2022 Çarşamba 2:35 pm

Trabzon’da yapılan HES tünelindeki patlamalar sebebiyle çevredeki binalarda hasar oluştuğu iddia edildi. Yusuf Özcan isimli yurttaş, “Belediyeye şikayete gittim biraz daha hasar bulurlarsa evimi mühürleyeceklermiş. Çadırda mı kalmam gerekiyor” diyerek tepki gösterdi. 

Trabzon’nun Araklı ilçesine bağlı Ayvadere mahallesinde Hidroelektrik Santral (HES) tünelinde yapılan patlamalar çevre mahallelerdeki evlerin hasar görmesine neden olduğu öne sürüldü. 

Trabzon’da halk HES’lere isyan etti

HES tünelinin çıkışında Hasköy Mahallesi’nde yaşayan Yusuf Özcan’ın evinde çatlamalar meydana geldi. Yusuf Özcan çatlaklılar nedeniyle ilgili tüm kurumlara şikâyette bulundu.

Yusuf Özcan, 61 Medya’dan Ahmet Sungur’un mikrofonlarına yaptığı açıklamada evinin sallandığını duvarlarının çatladığını ve dinamit attıklarında evinde duramayarak dışarıya çıktığını ifade etti.

Belediye şikayet için gittiğini belirten Özcan, “Belediyeden dediler ki bana biraz daha hasar olursa evi mühürleriz dediler. Ben nerede duracağım dedim. Bana çadır mı vereceksiniz. Böyle gülüştüler” dedi.

Tek su kaynaklarının alabalık tesisine verilmesine isyan eden vatandaşlara Jandarma’dan sert müdahale

85 yaşındaki Yusuf Özcan, şunları dile getirdi:

“Dinamitten sonra çatlamalar oldu bakın görün. Daha önce bu çatlamalar yoktu. Dinamit atıldığında evim sallanıyor. HES projesi öncesi çatlaklar yoktu. Her yerde çatlaklar oldu. Suç duyurusunda bulundum. Karakola belediyeye savcılığa gittim. Dilekçe verdim. Bugün savcılıktaydım. Geçen günü savcılığa dilekçe verdim. Karakola gittim belediyeye gittim.

“BELEDİYE ÇALIŞANLARI GÜLDÜ”

Belediyeden dediler ki bana biraz daha hasar olursa evi mühürleriz dediler. Ben nerede duracağım dedim. Bana çadır mı vereceksiniz. Böyle gülüştüler. Geldi buraya jandarma keşfetti. benim diyeceğim bu kadar ben burada korkuyorum dinamit atıldığında. Dinamit atılacağında bazen uyarı yapıyorlar”