Hekimlere ayrımcı yemin dayatması: Rektörlük, Hipokrat andı okutmaktan vazgeçti

Yayın tarihi: 24 Haziran 2021 Perşembe 10:18 am - Güncelleme: 24 Haziran 2021 Perşembe 10:18 am

Sakarya Üniversitesi’nde tıp fakültesi öğrencilerine Hipokrat Andı’ndan cinsiyet, etnik kimlik ve cinsel yönelim ayrımı çıkarılacak yemin ettirilmek istendi. Öğrenciler bunu reddedince rektörlük Hipokrat andı okutmaktan vazgeçti.

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki öğrenciler ayrımcı bir dayatmaya maruz bırakıldı. Cinsiyet, cinsel kimlik ve yönelim ayrımı yapmaya teşvik eden dayatmayı öğrenciler reddetti.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla üniversite yönetiminin gösterdiği ayrımcı tavrı eleştirdi. Emir paylaşımında “Sakarya Tıp Fakültesinde genç hekimler Hipokrat Andından cinsiyet, etnik kimlik ve cinsel yönelim ayrımı çıkartılarak yemin ettirilmek isteniyor. Öğrenciler eksik metni okumayı reddedince rektörlük bugünkü törende Hipokrat andı okutmaktan vazgeçmiş. İlkelliğin bu kadarı…” ifadelerini kullandı.

TELE1’e konuşan Emir konuya ilişkin şunları söyledi:

“Bunu biz daha önce de gündeme getirmiştik. Bu andı içeceksiniz dediler ve öğrenciler karşı çıktı. Üniversite açıklama yaptı, ‘Hacettepe Andı’ dendi fakat Hacettepe Üniversitesi eski rektörü “Hacettepe Andı bu değil” dedi. Dün, törende sıkıntı çıkar kaygısıyla herkes yapacağı yemini yapsın yarın yemin yok demişler. “Ayrımcılık yapmayacağım” söyleminden rahatsızlar. Cinsel kimlik, yönelim ayrımı yapacaksınız diyorlar” dedi.