HEDEP’ten ‘Yargıtay’ hamlesi! Kısa isim değiştirilecek

Yayın tarihi: 24 Kasım 2023 Cuma 12:45 pm - Güncelleme: 24 Kasım 2023 Cuma 1:16 pm

HEDEP Sözcüsü Ayşegül Doğan, Yargıtay’ın ‘HEDEP‘ kısaltmasını kabul etmemesinin ardından partinin kısa isminin değiştirileceğini duyurdu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Anayasa Mahkemesi’nde süren kapatma davası nedeniyle seçimlere Yeşil Sol ile katıldı. Seçimlerin ardından gerçekleştirilen kongrede, partinin yeni adının Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi olarak, kısaltmasının ise HEDEP olmasına karar verildi. Ancak karara Yargıtay’dan izin çıkmadı. Yargıtay, HEDEP olarak belirlenen kısa adın, aynı olmasa da 1991’de kapatılan HADEP kısa adına andıracak şekilde benzerlik gösterdiği ve iki partinin birbiriyle karıştırılmasına elverişli olduğu kanaatine vardı.

Başsavcılık, HEDEP olarak belirlenen parti kısa adını, “devletin bölünmez bütünlüğüne karşı eylemlerde odak olması nedeniyle” temelli kapatılan HADEP’i andırdığı gerekçesiyle uygun görmedi.

KISA İSMİ DEĞİŞTİRİLECEK

Kararın bildirilmesinin ardından  HEDEP Sözcüsü Ayşegül Doğan, basın toplantısı düzenledi. Doğan, partinin uzun isminin (Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi) aynı kalacağını ancak kısa isminin değişeceğini açıkladı.

Yargıtay, HEDEP’i kabul etmedi!

 

Kaynak: TELE1