HDP’nin kapatma davasında yarın kritik gün

Yayın tarihi: 25 Ocak 2023 Çarşamba 10:20 am - Güncelleme: 25 Ocak 2023 Çarşamba 10:20 am

AYM, HDP‘nin kapatma davasının seçim sonrasına ertelenmesi talebi için yarın toplanacak.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin’in HDP’nin kapatılmasına yönelik davada 10 ocak tarihinde sözlü savunma yaptı.

HDP yetkilileri de belirlenecek bir günde sözlü savunmasının ardından davaya ilişkin bilgi ve belgeleri toplayacak. AYM raportörü, esas hakkındaki raporunu hazırlaycak. ü

Süreç devam ederken, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar partisinin kapatılmasına yönelik davanın 2023 Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimi sonrasına bırakılması için AYM’ye başvurduklarını açıkladı.

T24’ün haberine göre; Yargıtay Başsavcılığının talebi üzerine HDP’nin hazine yardımı hesaplarına bloke konulmasına karşı savunma için verilen sürenin uzatılması amacıyla yaptığı başvuru yarınki AYM toplantısında gündeme alınacak.

HDP kapatma davasının seçim sonrasına bırakılması için başvuru yaptı

BAHÇELİ AYM’YE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP’nin kapatılma davasının seçim sonrasına bırakılması talebine grup toplantısında tepki göstermişti. Bahçeli konuşmasında şu ifadeleri kullanmıştı:

“HDP kapatılmalıdır. Bölücü ve terör yatağının kapısına kilit asılmalıdır. HDP’nin isteğiyle AYM’nin davayı sulandırması doğru değildir.”