HDP’nin ilçe başkanlığı beşinci kez saldırıya uğradı

Yayın tarihi: 5 Mart 2019 Salı 4:47 pm - Güncelleme: 5 Mart 2019 Salı 4:48 pm

Ankara Keçiören’deki HDP ilçe başkanlığı son iki haftada beşinci defa saldırıya uğradı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Kürdistan Irak’ta, defolun gidin, yallah” ifadeleriyle hedef aldığı HDP’nin Ankara Keçiören’deki ilçe başkanlığına son iki haftada beşinci defa saldırı düzenlendi. Parti binasının camları kırılırken bayraklar da ateşe verildi.

Mezopotamya Ajansı’na konuşan HDP Keçiören İlçe Eş Başkanı Türkan Konukçu, ilçe binasının önünü gören güvenlik kamerası olduğunu, TEM’den gelen polislerin görüntülerin bir kısmını sildiğini belirtti.

Konukçu şöyle devam etti:

İlden ve ilçe halkından çok sayıda kişi geldi. O sırada Türk bayrağı giydirilmiş 7-9 yaşlarındaki çocuklar ilçe binasının önünden gidip gelmeye başladılar. Etraftaki binaların camlarına da Türk bayrağı astılar. Çocukların bile kullanıldığını görüyoruz. Bu nasıl bir zihniyet gerçekten anlamak zor. Bu ülkede eğer cumhurbaşkanı seni terörist olarak nitelendiriyorsa, bazı kişiler de bize saldırmayı bayraklarımızı yakmayı kendilerinde bir hak olarak görüyorlar.

Konukçu, bu şartlarda seçim çalışması yürütmenin zor olduğunu ancak her şeye rağmen var olmaya, barış demeye, yalnız kalmamaya devam edeceklerini de ifade etti.