Diyadin belediyesine polis baskını: Devlet nedir göreceksiniz… Eş başkanlara dayak iddiası

Yayın tarihi: 2 Temmuz 2019 Salı 11:04 pm - Güncelleme: 2 Temmuz 2019 Salı 11:36 pm

Saruhan Oluç, Ağrı Diyadin Belediye Eşbaşkanlarımızın gözaltı sırasında kafasını ve parmağını kırmaya varacak kadar ileriye giden hukuksuzluğu Meclis gündemine taşıdı. Oluç, “Belediye Eşbaşkanlarımızın gözaltı nedeni belediye girişinde polislerin bir vatandaşı darbetmesini engellemekti” dedi.

Ağrı’nın Diyadin İlçesi’nin Belediye binasında gerçekleşen tartışma da Eşbaşkan Evren Demir  ve şoförü yaralandı. İddialara göre Ağrı Diyadin Belediye binasının girişinde bulunan güvenlik noktasında bir kişi kendisine üst araması yapılırken tartışma yaşandı. Olay sonrası alınan ilk bilgilere göre Eşbaşkan Evren Demir ve şoförü kavga sırasında yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Diyadin Belediye Eşbaşkanı Betül Yaşar’ın ise bu olay sırasında parmağının çıktığı ifade edildi.

MECLİS GÜNDEMİNE TAŞINDI

Saruhan Oluç meseleyi meclis gündemine taşıyarak olayı hatırlattı, tartışma esnasında Eşbaşkanlarının darp edildiğini iddia ederek olaya tepki gösterdi. Oluç”Belediye Eşbaşkanlarımızın gözaltı nedeni belediye girişinde polislerin bir vatandaşı darbetmesini engellemekti” dedi.