Pervin Buldan’dan Tamer Karadağlı’ya tepki: Bu da sana kapak olsun

Yayın tarihi: 12 Ekim 2021 Salı 1:03 pm - Güncelleme: 12 Ekim 2021 Salı 5:00 pm

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Altın Portakal ödül töreninde haddini aşan bir erkek zat, Nihal Yalçın’a saygısızlık yaptı. Yetinmedi, “Demirtaş serbest bırakılmalı” dediği için Sevgili Yalçın’ı hedef göstermeye devam etti. Biz sesi kesilmek istenen bütün kadınların yanındayız, bu da sana kapak olsun” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan partisinin grup toplantısında konuştu.

Tamer Karadağlı ayıbını örtmek için siyasete sığındı

Buldan, FOX TV yayınına katıldıktan sonra hedef alınan Başak Demirtaş’a dayanışma mesajını ileterek, “Başak’ı hedef alan saldırılar açık bir nefret suçudur. İktidara sesleniyorum: İşlenen bu nefret suçunun sorumlusu sizsiniz” dedi. Buldan “Ezgi Mola, Farah Zeynep Abdullah, Başak Demirtaş asla yalnız değilsiniz” diye belirtti.

RTÜK’ten FOX TV’ye Başak Demirtaş incelemesi

“IŞİD’İN LANETLENMESİNDEN RAHATSIZ OLANLAR SUÇÜSTÜ YAKALANMIŞTIR”

Buldan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“Suruç davasında görüyoruz ki, mahkeme heyetinin tutumu katliamın sorumlularını yargılamaktan uzaktır. Sorumluluğu ailelerin üzerine yıkma tutumu vardır. Duruşma 22 Ekim’de Urfa’da bir kez daha görülecek. Demokratik kamuoyunu bu davayı sahiplenmeye çağırıyorum.

10 Ekim anmasında insanların üzerine katliam sırasında olduğu gibi gaz sıktılar, insanları gözaltına aldılar. IŞİD’in lanetlenmesinden rahatsız olanlar suçüstü yakalanmıştır. O süreçte yaşananların açığa çıkması için hakikat ve adalet mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz.

Hasta tutsakların tahliye edilmemesi idam politikasıdır. Yine 30 yılını bitiren insanların tahliye olacakları akşam infazlarını yakmak zulümdür! AKP 12 Eylül’ün mirasını sahiplenmektedir. AKP İktidarı bilsin ki, toplumu çöktürme planınız başarıya ulaşmayacak.

“KAĞIT İŞÇİLERİNİN EKMEĞİNE GÖZ DİKİLMİŞTİR”

İktidar katı atık toplama işini yandaş şirketlere devrederek bu alanı yeni bir rant alanına çevirmenin hazırlığını yapmaktadır. İktidar, çöpten geçinen kâğıt işçilerinin ekmeğine açıkça göz dikmiş durumdadır.

Otellere, tesislere çöken mafya düzeni bunlara da ilham vermiş olacak ki, mafya gibi kâğıt işçilerinin ekmeğine çökmeye çalışmaktadırlar. Neymiş efendim? Haksız kazanç varmış! Pes doğrusu. Haksız kazancın da, haksız zenginleşmenin de daniskası sizin iktidarınızda vardır.

Ayakkabı kutuları gibi pandora kutusu da açılıyor. Kimler var? Saray yapan Rönesans, Ziraat Bankası’ndan aldığı 750 milyon dolar krediyi ödeyip ödemediği belli olmayan Demirören, Türkiye’yi tarumar eden Cengiz, Çalık grubu da var. Hepsinin arkasında da AKP iktidarı var.

Yerli ve milli vergi kaçakçılarının kaçırdığı her bir kuruş vergi, bu ülke insanının hakkından çalınmaktadır. Vergi kaçıranlar hayırsever, barınmak için yurt talep eden öğrenciler, hakkını arayan yurttaşlar ise terörist öyle mi? Kimin ne olduğu çok açık ortadadır.

Kurduğunuz üçkâğıt ekonomisiyle ülkeyi soyup soğana çeviren sizin iktidarınızdır. Yurt dışına para kaçıran yandaşlarınıza bakarsanız eğer haksız kazanç sağlayanların kimler olduğunu görürsünüz. Siz de bunlara ortaksınız. Hırsızlığın, talanın, rantın yönetim biçimi haline geldiği bu ülkede kâğıt toplayıcıları bu ülkenin yüz akıdır. Çünkü onlar çalmıyorlar.

“TIKIR TIKIR İŞLEYEN TALAN DÜZENİDİR”

Bunlar 19 yıllık iktidarlarında yolsuzlukla adeta rönesans yaptılar. Vergi kaçıranlar hayırsever, barınmak için yurt talep eden öğrenciler terörist öyle mi?

Markete gidiyor, halkın aklıyla alay edercesine fiyatlar gayet uygun diyor. Cebinde saray bütçesiyle değil de asgari ücretle her gün markete git bakalım fiyatlar uygun mu değil mi görürsün.

Tıkır tıkır işleyen talan düzenidir. Tek adam rejimi budur. Halk çaresizlik içinde hayatta kalma mücadelesi vermektedir. AKP’li Kâğıthane Belediyesi zabıtaları bir seyyar satıcıyı linç etmeye kalmaktadır. Benzer uygulamalar İzmir’de de yaşanmaktadır. Bunlar haramilerin iktidarıdır. Halkı kara bir kış bekliyor.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine saldırıyorlar ve tutukluyorlar, Boğaziçi yerleşkesini ranta açmanın plan, projesini yürütüyorlar. Bu iktidarın eğitimle sorunu var. Yazlık – kışlık saraylar yapacağınıza yurt yapsaydınız. Yandaş şirketiniz Rönesans’ın yurt dışına kaçırdığı vergi 210 milyon dolar, sadece bu parayla bile 80 bin öğrenciyi barındıracak yurt yapılabilirdi. Öğrencilerin de emekçi halkın da sizin çürük düzeninizle sorunu var.

“GÜÇ KAYBETTİKÇE SAVAŞA SARILAN BİR İKTİDAR VAR”

Güç kaybettikçe savaşa sarılan bir iktidar var. ‘Suriye’de gerekeni yapacağız’ diyerek yine savaş çığırtkanlığına başladılar. Bu iktidar hem uluslararası arenada itilip kakıldığında savaşa sarılmakta. Ekonomi çökmüş iktidar savaş diyor, halk seçim diyor, iktidar savaş diyor. Halk ‘Artık yeter’ diyor.

YALNIZ DEĞİLSİNİZ

İktidar kadının adını silmek için dört koldan kazanımlarımıza çentik açmaya çalışmaktadır. 18 yaşındaki İpek Er’e cinsel saldırıda bulunan serbestçe dolaşmaktadır. Peki kime dava açılmakta? Sevgili Ezgi Mola, Farah Zeynep Abdullah gibi sanatçılar hakkında ifade özgürlüğü haklarını kullanarak kadınların intihara sürüklendiği, faillerin cezasızlıkla ödüllendirildiği bir ülke istemediklerini söyledikleri için bu kadınlara dava açılmaktadır.”

Ezgi Mola’ya Musa Orhan’a hakaretten ceza

Başak Demirtaş konuştu diye sarayın talimatıyla önce RTÜK harekete geçirildi, ardından organize linç grupları devreye girdi. Başak’ı hedef alan saldırılar açık bir nefret suçudur. İktidara sesleniyorum: İşlenen bu nefret suçunun sorumlusu sizsiniz. Başak Demirtaş’a selam ve sevgilerimiz, dayanışma mesajımızı gönderiyorum. Yalnız değilsin milyonlarca kadın seninle.

Ezgi Mola, Farah Zeynep Abdullah, Başak Demirtaş asla yalnız değilsiniz. Altın Portakal Film Festivali’nde ödül alan sevgili Nihal Yalçın’ı da kadınlar adına tebrik ediyorum. Bildiğiniz üzere ödül töreninde haddini aşan erkek zat, bulanık bir zihin Yalçın’a saygısızlık etti. Bu ırkçı zihniyeti kınıyorum. Benim de Yalçın’a sahip çıktığımı ifade etti. Biz Yalçın’a ve Yalçın gibi sesi kesilmek istenen bütün kadınlar yanındayız, bu da sana kapak olsun.”