HDP’den ‘yeni anayasa’ yanıtı: AKP’nin bu konudaki sicili bozuktur

Yayın tarihi: 3 Şubat 2021 Çarşamba 1:49 pm - Güncelleme: 3 Şubat 2021 Çarşamba 1:51 pm

Meclis’te düzenlediği basın toplantısında AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yeni Anayasa çıkışını değerlendiren HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, “AKP’nin bu konudaki sicili bozuktur” dedi.

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yeni Anayasa’ya ilişkin sözlerini değerlendiren Oluç, darbe anayasasının değiştirilmesi gerektiğini yıllardır söylediklerini hatırlatarak, “Bir sivil ve demokratik Anayasa, Türkiye’de yaşayan herkesin ihtiyacıdır ama maalesef AKP’nin bu konudaki sicili bozuktur” dedi.

“İktidar bu tartışmayı bir oyalama, nefes alma, iktidarını sürdürme anlayışı içinde dile getiriyorsa bu doğru değildir” diyen Oluç, AKP’nin mevcut anayasayı bile uygulamadığını söyledi.

Erdoğan’dan yeni Anayasa işareti

BOĞAZİÇİ: ÜNİVERSİTEYİ İŞLEMEZ HALE GETİREN KAYYIM REKTÖRDÜR

Boğaziçi Üniversitesi’ndeki eylemlere dönük polis müdahalesini eleştiren Oluç, “Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri ‘rektörü üniversitenin paydaşları seçsin’ dedikleri için inanılmaz bir polis saldırısıyla, polis öfkesi ve nefretiyle karşı karşıya” dedi.

“Boğaziçi Üniversitesi’ni işlemez hale getiren o koltukta oturma ısrarına sahip olan intihalci rektördür” diyen Oluç, Melih Bulu ve AKP’ye seslenerek, “Ya kayyım rektörü görevden alın ya da bu rektör çalışamayacağını görüp istifa etmelidir” ifadelerini kullandı.

Oluç, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Boğaziçi açıklamalarını da hatırlatarak, “Kayyım bu iktidarın can suyu olduğu için İçişleri Bakanı rahatlıkla ‘Rektör seçimleri demokratik mi olmalıdır” diye soruyor. Fıkra olsa gülünmez, yol olsa geçilmez, ayna olsa bakılmaz” diye konuştu.

” ‘GÖRÜNMEYENLER’ ÇETESİ İSTİHBARATIN DENETİMİ ALTINDA MIDIR?”

Son dönemde artan kaçırma vakalarına da değinen Oluç, İçişleri Bakanlığı’na seslenerek, “Görünmeyenler denilen çeteler istihbaratın denetimi altında mıdır? 90’ların faili meçhullerini hatırlatıyorsunuz bizlere” dedi.

Bahçeli’den Erdoğan’ın ‘yeni anayasa’ çıkışına destek