HDP’den ‘Kılıçdaroğlu’ açıklaması

Yayın tarihi: 6 Mart 2023 Pazartesi 9:33 pm - Güncelleme: 6 Mart 2023 Pazartesi 9:36 pm

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu açıklaması üzerine HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar katıldığı bir canlı yayında, “Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı hayırlı olsun. Ortak aday konusunu görüşmek üzere kendisini HDP Genel Merkezi’ne bekliyoruz” dedi.

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu açıkladı.

Millet İttifakı’nın açıklaması üzerine HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar katıldığı bir canlı yayında, “Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı hayırlı olsun. Ortak aday konusunu görüşmek üzere kendisini HDP Genel Merkezi’ne bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Sancar ayrıca, “Partileri tek tek ziyaret etmeli, HDP ile görüşmeli. Bu çök önemli. HDP’ye gelmesini de yüz yüze görüşme yapmasını da bekliyoruz” dedi.

 

‘Millet’in adayı Kemal Kılıçdaroğlu

Sancar konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Aday çıkarmayı yeniden değerlendireceğiz Deprem yaşanmasaydı bizler kendi adayımızı açıklama noktasında hazırlıklarımızı tamamlamıştık. Ancak depremden sonra yeni bir durum ortaya çıktı. Kurullarda da yaptığımız tespit buydu. Çok büyük bir yıkım var. Bu depremden bu düzen ve bu iktidar sorumludur. Böyle olunca bizler de kendi adayımızı yeniden değerlendirme sürecine girdik. Kendi adayımızı çıkarmayı yeniden değerlendirmeye başladık. Adayımızı çıkarma çalışmalarıyla ilgili yeniden değerlendirme süreci devam ediyor.”