HDP sandık kuruyor, büyükşehir kararını üyeler belirleyecek

Yayın tarihi: 1 Eylül 2023 Cuma 6:33 pm - Güncelleme: 1 Eylül 2023 Cuma 6:35 pm

Seçimler sonrası özeleştiri sürecine giren HDP ve YSP, yerel seçimlerde aday çıkartıp çıkartmamayı ve aday isimlerini parti üyelerine soracak.

Cumhurbaşkanı seçimlerinde aday göstermeyen ve seçimlerin ardından tabanından büyük tepki alan HDP/YSP, yerel seçim öncesine ilişkin tartışmalarını tamamladı.

Bu ay ortasında merkezi konferans ile gelecek dönem stratejisini netleştirecek parti, eylül ayının sonundaki YSP kongresinden sonra yerel seçim çalışmalarına yoğunluk verecek. BirGün’ün haberine göre yerel seçimlere YSP kurumsal kimliği altında katılacak parti, doğu ve güneydoğu ile batı illerine kuracağı sandıklarla tabanına adayların isimlerini ve aday çıkartıp çıkartmama konusundaki tutumu soracak.

TBB Başkanı Erinç Sağkan’dan Erdoğan’ın katıldığı törende tarafsız yargı, AİHM ve Can Atalay çağrısı

‘KARADENİZ’DE ADAY ÇIKARMAMA KARARI’

Edinilen bilgiye göre, bini aşkın toplantı ile hem mayıs seçimlerini hem de yerel seçimi ele alan iki parti, yerel seçimlerde Karadeniz illerinde aday çıkarmama kararını aldı.

SANDIK KURULACAK

Toplantılardan sonra adaylık konusundaki kararları parti tabanına aldırtma yönünde görüş birliği oluştu. 9-10-11 Eylül tarihlerinde Ankara’da toplanacak Merkezi Konferans’ta karara dönüşmesi beklenen bu görüş doğrultusunda, YSP yönetimi doğu, güneydoğu ve batı illerinde sivil toplum kuruluşlarının da desteği ile “üyeleri için” sandık kuracak.

Vira Bismillah! Hamsi üç haneden satışta

İSTANBUL, İZMİR, ANKARA, ADANA VE MERSİN…

YSP, kuracağı çift sandık ile hem kentlerinde aday olarak görmek istedikleri belediye başkanını hem de İstanbul, İzmir, Ankara, Adana ve Mersin gibi büyük kentlerde aday çıkarıp çıkarmamayı soracak. Tabanın özellikle batı illerinde aday gösterme kararı alması durumunda parti kendi adayını belirleyecek ve muhalefetin adayını desteklemeyecek. Ancak hem doğu hem de batı illerinde kurulacak sandıklarda parti üyelerinin “ortak adaya destek” kararı vermesi durumunda bu iller için aday belirleme çalışması yapılmayacak. (KAYNAK)

Kılıçdaroğlu: Yeşil Solu da HÜDA PAR’ı da düşmanlaştırma düşüncemiz yok