‘Hayvanlar da canlıdır’ diyen Yıldırım’dan bir ‘tespit’ daha: Bilgi, silahtan güçlüdür

Yayın tarihi: 8 Ocak 2019 Salı 8:50 am - Güncelleme: 8 Ocak 2019 Salı 8:54 am

AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye adayı olmasına rağmen Meclis Başkanlığı görevinden istifa etmeyen Binali Yıldırım, İmam Hatip Lisesi’ni ziyaret etti. Burada konuşan Yıldırım, ” Bilgi, silahtan daha güçlüdür” dedi

TBMM Başkanı ve AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Üsküdar’da bulunan Tenzile Erdoğan Kız  Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni ziyaret etti. Sınıfları gezen Yıldırım, okul sırasına da oturup öğrencilerle sohbet etti.

Binali Yıldırım, Türkiye’de alfabe okuryazarlığında yüzde 98’lere ulaşıldığını bilgisayar okuryazarlığının ise yüzde 60’larda bulunduğunu söyledi. Yıldırım, şöyle konuştu:

“Bizim yaşlarda ve bizden büyük yaşlardakiler bilgisayar okuryazarı değil. Onları bilgisayar okur yazarı yapamazsak ilacını bile ısmarlayamaz, bankadan emekli maaşını çekemez… Dolayısıyla siz gençler büyükleriniz size nasıl yardımcı olduysa, okuttuysa dönüp büyüklerinizi de siz eğiteceksiniz, bilgisayar okur yazarı, bilgi toplumu bireyleri haline getireceksiniz. Onlar dışarıda kalmayacak. Çünkü bilgi güçtür. Silahtan daha etkili güçtür.”

‘HAYVANLAR DA CANLIDIR’

Daha önce adalardaki atların durumu ile ilgili konuşan Yıldırım, “Hayvanlar da canlıdır. Onların hakkını hukukunu korumak bizim görevimizdir. Hayvanların işkence edilerek bu şekilde ticari amaçlı kullanılmasını tasvip etmiyoruz, doğru bulmuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın faytonlarla ilgili söylediklerinin arkasındayız” demişti.