Hayatını kurtardığı kadının kocasından dayak yedi

Yayın tarihi: 2 Ekim 2022 Pazar 3:33 pm - Güncelleme: 2 Ekim 2022 Pazar 10:14 pm

Kazakistan’da bir halı yıkama firması çalışanı gittiği evdeki kadının boğulduğunu fark edince Heimlich manevrası yaptı. Kadının kocası olayı yanlış anlayınca çalışanı tekme tokat dövdü.

Kazakistan’da halı yıkama firması çalışanı bir eve halı teslim etmeye geldi. Teslim sırasında kapıyı açan kadın ayakta yemek yerken boğulma tehlikesi geçirdi. Çalışan, hayat kurtaran Heimlich manevrası yaptığı sırada kadının kocası geldi. Olayı yanlış anlayan koca, çalışanı tekme tokat dövmeye başladı. Kadın, gözü dönmüş kocasını durdurmaya çalışsa da başarılı olamadı.  Çalışan, yaşadığı olayı Kazakistan’da yayın yapan NTK isimli TV kanalına anlattı.

HEİMLİCH MANEVRASI NEDİR?

Heimlich manevrası Amerikalı Doktor Henry Heimlich tarafından 1970’lerde tanımlanmıştır. Bu manevra ile solunum yoluna kaçan yabancı cisimlerin çıkartılması ve hastanın hayatının kurtarılması amaçlanır.Bir elin başparmağı kişinin göğüs kafesinin hemen altına gelecek şekilde yumruk yapılır ve diğer eli ile kavranır. Yumruk yapılan el, içe ve yukarı olacak şekilde 5-6 kez kuvvetli bir şekilde ilk yardımcı kendinize doğru çeker ve cismi soluk borusundan çıkarmaya çalışılır.

Heimlich manevrası küçük çocuğun hayatını kurtardı