Havlamasına kızıp engelli köpeği öldüresiye dövdü!

Yayın tarihi: 17 Aralık 2021 Cuma 5:58 pm - Güncelleme: 17 Aralık 2021 Cuma 6:21 pm

Bursa’da esnafın ve mahalle sakinlerinin bakımını üstlendiği köpek, çöp atmaya çıkan yaşlı bir adam tarafından öldüresiye dövüldü. Şiddet gören engelli köpek, tedavi altına alınırken, yaşlı adamı yakalamak için polis ekipleri çalışma başlattı.

Olay, merkez Osmangazi ilçesi Dobruca Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, akşam saatlerinde çöp toplamak için sokakta dolaşan yaşlı adam, engelli sokak köpeğinin kendisine havlamasına sinirlendi.

SOPAYLA DEFALARCA ENGELLİ KÖPEĞE VURDU

Çevrede bulunan bir ağaçtan dal koparan şahıs engelli köpeği öldüresiye dövdü. Köpeğin bağırma seslerini duyarak cam ve balkona çıkan mahalle sakinleri gördükleri manzara karşısında şoke oldu. Kısa süre mahalle sakinleriyle sözlü olarak tartışan yaşlı şahıs olayın ardından hızlı adımlarla sokaktan uzaklaştığı o anlar bir işyeri kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

ŞÜPHELİNİN YAKALANMASI İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Olayın ardından, darp edilen köpek Osmangazi BelediyesiVeteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezine götürülerek tedavi altına alınırken, Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı HAYDİ (Hayvan Durum İzleme) ekipleri ise engelli köpeği darp eden şahsı yakalamak için güvenlik kamera kayıtlarını inceleyerek çalışma başlattı.

‘Sinirlenip’ duvara atmıştı: O kedi öldü

Evlerde bakılan kedi-köpek sayısına sınırlama getiriliyor