Emekliler, açlığa ve sefalete karşı Kadıköy’de buluştu

Yayın tarihi: 25 Mayıs 2024 Cumartesi 1:19 pm - Güncelleme: 25 Mayıs 2024 Cumartesi 1:29 pm

Haber: TELE1 Haber Merkezi

İnsanca yaşam talepleri için mücadele veren emeklilikler, Tüm Emeklilerin Sendikası’nın çağrısıyla açlığa ve sefalete karşı Kadıköy’de bir araya geldi.

Tüm Emeklilerin Sendikası’nın çağrısıyla emekliler İstanbul, İzmir, Bursa, Antalya, Eskişehir, Tarsus, Burhaniye ve Fatsa’da açlığa ve sefalete karşı alanlarda bir araya geliyor.

İstanbul buluşmasının düzenlendiği Kadıköy’de Atatürk Heykeli önünde buluşan emekliler ellerinde dövizlerle slogan attı. Emekliler, ellerinde “Açlığa ve karanlığa teslim olmayacağız” “İnsanca yaşamak istiyoruz” yazan dövizleri taşıdı.

Sol Parti Başkanı Alper Taş da Kadıköy’de gerçekleşen mitingde emeklilere destek verdi.

Fotoğraf: Tele1

‘BÜYÜK EMEKLİ MİTİNGİ’NE ÇAĞRI

Sendika, yarın (26 Mayıs) CHP’nin Ankara Tandoğan Meydanı’nda düzenleyeceği ‘Büyük Emekli Mitingi’ne de çağrı yaptı. Açıklamada, “Ana muhalefet partisinin emekliler mitingi yapmasını önemsiyoruz. Bizim açımızdan kıymetli bir girişimdir. Darısı diğer partilere… Bütün üyelerimizi 26 Mayıs’da CHP’nin Ankara’da gerçekleştireceği emekli mitingine katılmaya çağırıyoruz. Bölgesel yapacağımız mitinglerden sonra hep beraber Ankara’da olacağız. İki gün gündem emekliler olacaktır. İnsanca yaşamak istiyorsak, haydi dayanışmaya. Birleşe birleşe kazanacağız. Direne direne kazanacağız.” ifadelerine yer verildi.

Milyonlarca emekli bekliyor! Bayram ikramiyelerinin yatacağı tarih belli oldu!

Kaynak: HABER MERKEZİ