Birce Akalay’dan sonra Esra Dermancıoğlu’na bir tepki de Dilan Deniz’den: Zamanımıza yazık

Yayın tarihi: 24 Mayıs 2024 Cuma 12:39 pm - Güncelleme: 24 Mayıs 2024 Cuma 12:39 pm

Dilan Çiçek Deniz, oyuncu Esra Dermancıoğlu‘nun Cannes Film Festivali’ne giden Türk oyunculara yönelik yaptığı eleştirilerine yanıt verdi.

En prestijli film festivallerinden biri olan Cannes Film Festivali’nin 77’ncisi devam ediyor. Türkiye’den birçok oyuncu, çeşitli markaların davetleri aracılığıyla festivaldeki film galalarına katıldı.

Oyuncu Esra Dermancıoğlu’nun festivale Türkiye’den giden meslektaşlarına tepki gösterdiği açıklamalarına tepkiler gelmeye devam ediyor. Birce Akalay’ın tepkisinden sonra festivale katılan oyuncu Dilan Çiçek Deniz de Dermancıoğlu’na tepki gösterdi.

‘ZAMANIMIZA YAZIK’

2. Sayfa’nın haberine göre, havaalanında muhabirlerle sohbet eden Deniz, “Çok ayıp buluyorum. O yüzden zamanımıza yazık, hiç konuşmaya gerek yok. Ben nasıl istediğimi giyinmekte özgürsem, insanlarda eleştirmekte özgür. Kıyafet eleştirmek başka ama benim tercihlerime saygı duymayıp, bunu çıplaklığa indirgemek bambaşka” ifadelerini kullandı.

Birce Akalay’dan Cannes’a giden Türk oyuncuları eleştiren Esra Dermancıoğlu’na yanıt

ESRA DERMANCIOĞLU: ASLINDA CANNES’DA BENİM OLMAM LAZIMDI

Oyuncu Esra Dermancıoğlu festivalde Türkiye’yi temsil edenlerin kıyafetlerini eleştirerek, “Benim orada olmam lazımdı. Türkiye’den bizi temsil eden oyuncular, orada yarı çıplak” demişti

Dermancıoğlu şu ifadeleri kullanmıştı:

“Önüme Cannes Film Festivali ile ilgili görüntüler düşmeye başladı. Türkiye’den bizi temsil eden oyuncular, orada yarı çıplak. Çıplaklık çok enteresan, biz bir şeyleri kanıtlamaya çalışıyoruz. Hayır, biz ‘Türkiye’de develerle gezmiyoruzu’ kanıtlamaya çalışıyoruz. İsterdim ki manyak performansları olan oyuncular gitsin, yarı çıplak, havalı yürüyüşler yerine iletişim kurabilecek insanların orada olmasını isterdim. Çırılçıplak yürüyeceğine, mikrofon uzatıldığında iki kelime laf edebilecek insanlar gitseydi. Ben biraz utandım. Oraya giden bir Türk oyuncunun uzun uzun konuşmasını dinlemek isterdim. O lisanı konuşmasını isterdim. Aslında Cannes’da benim olmam lazımdı. En azından karşılıklı iki çift laf edebilirdik. Çünkü dillerini, kafa yapılarını biliyorum. Türkiye’de her şeyin çözümü estetik ameliyat sanıyorum.”

Kaynak: HABER MERKEZİ