Havai fişek davasında iki sanık yeniden tutuklandı

Yayın tarihi: 5 Temmuz 2021 Pazartesi 5:40 pm - Güncelleme: 5 Temmuz 2021 Pazartesi 5:40 pm

Sakarya’da 7 ölü, 128 yaralıyla sonuçlanan havai fişek fabrikası patlaması davasında bir önceki duruşmada tahliye edilen iki sanık itiraz üzerine yeniden tutuklandı.

Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesinin, sorumlu müdür Asiye A. ve ustabaşı Erşan Ö. hakkında tutuklama kararı çıkartmasının ardından iki sanık gözaltına alındı. İşlemleri tamamlandıktan sonra sağlık kontrolünden geçirilen Asiye A. ve Erşan Ö. adliyeye getirildi.

Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkarılan iki sanık, tutuklama kararı yüzlerine okunduktan sonra cezaevine gönderildi.

ADLİ KONTROLLE TAHLİYE EDİLMİŞLERDİ

Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi, 10 Haziran’da görülen davanın üçüncü duruşmasında, sanıklar Asiye A. ve Erşan Ö’nün ‘yurt dışı çıkış yasağı’ şeklindeki adli kontrolle tahliyesine karar vermişti.

Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı ve bazı müşteki avukatlarının tahliyeye ilişkin itirazını kabul etmiş ve 2 sanık hakkında tutuklama kararı çıkartmıştı.

Sakarya’daki patlamada oğlunu kaybeden baba isyan etti! “Üç beş kodaman daha fazla para kazanacak diye oğlumu 18 kemik aldım”