Hatay Valisi ve İl Sağlık Müdürü AKP’nin listesine giremedi

Yayın tarihi: 10 Nisan 2023 Pazartesi 6:31 pm - Güncelleme: 10 Nisan 2023 Pazartesi 6:39 pm

Özel Haber: Egehan Erkün

Kahramanmaraş’taki deprem felaketinde en büyük hasarı alan illerden biri olan Hatay’da kentin Valisi Rahmi Doğan ve İl Sağlık Müdürü Mustafa Hambolat AKP’den aday adayı olduklarını açıklamıştı. Depremin yaraları henüz sarılmamışken siyasete atılan Doğan ile Hambolat AKP’nin aday listesine giremedi.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem felaketinin ardından, yıkımın en büyük olduğu kentlerden biri olan Hatay’da Vali Rahmi Doğan ile İl Sağlık Müdürü Mustafa Hambolat, henüz depremin yaraları sarılmamışken AKP’den milletvekili aday adayı olduklarını açıklamıştı.

Hambolat ile Doğan’a kentteki depremzedelerin yanı sıra yurttaşlardan da tepki dolu eleştiriler yöneltildi.

LİSTEYE GİREMEDİLER

AKP’nin dün açıkladığı milletvekili aday listesinde Doğan ile Hambolat’a yer verilmedi. İki isim istifa ettikleri görevlerine geri dönecek.

Hatay’da aday olan isimler şöyle: Adem Yeşildal, Abdulkadir Özel, Hüseyin Yayman, Kemal Karahan, Zehra Eren, Cengiz Yıldız, Filiz Özçörekçi, Ahmet Alper Soylu, Mehmet Hakan Yılmaz, Halil Ersen Doğan, Necmeddin Çito

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ TELE1’E KONUŞMUŞTU

Hatay İl Sağlık Müdürü Mustafa Hambolat tepkilerin ardından TELE1’den Egehan Erkün’e konuşmuştu. 2015 ve 2018 yılındaki genel seçimlerde de AKP’den aday adayı olan Hambolat açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:

“Tepkilerle ilgili olarak vatandaşın tepkisidir, yani normal. Bir şey diyemiyorum. Sonuç itibarıyla hepimizin canı yanmış vaziyette. Fakat burada bizim talip olduğumuz şey, tekrardan farklı kulvarda da olsa devam etmek.”

İki hastanenin yıkıldığı Hatay’da valinin ardından il sağlık müdürü de istifa etti

Öte yandan Hambolat, depremde yıkılan hastanelere ilişkin ise “Ayrıntılı olarak ortaya çıkacak, binalarla ilgili araştırma yapılacak” demişti.

HAMBOLAT’TAN MESAJ: ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Listeye giremeyen Hambolat, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Türkiye Yüzyılı için hep birlikte gayretle çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.