Hatay Valisi’nin milletvekilliği istifasından Bakan Kirişçi’nin haberi yokmuş!

Yayın tarihi: 16 Mart 2023 Perşembe 8:53 pm - Güncelleme: 16 Mart 2023 Perşembe 8:53 pm

Tarım Ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, katıldığı bir canlı yayında Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın milletvekilliği başvurusu yapacağı gerekçesiyle istifa ettiğinden haberinin olmadığını söyledi. Bunun doğru olup olmadığına dair soruya ise, “En iyi değerlendirecek olan sayın cumhurbaşkanımızdır” dedi.

Tarım Ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Habertürk canlı yayınına katıldı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kirişçi’ye Kübra Par, “Hatay Valisi milletvekilliği başvurusu yapmak üzere istifa ettiğini açıkladı ve kamuoyunda çok büyük tepki oluştu. Bu konuda ara bir yorumunuz olur mu?” sorusunu yöneltti.

Depremin yıktığı Hatay’ın Valisi milletvekili olmak için istifa etti

Kirişçi soruyu şöyle yanıtladı:

“Ben iki günden beri şanlıurfa’da ondan önce de depremden sorumlu bakan olarak da Adana merkezli diğer geri kalan 10 ili dolaşan birisi olarak ilk defa sizden duydum. Tabi ki hangi saiklerle böyle müracaatlarda bulundu onu bilmiyorum”

Par’ın “Doğru mudur böyle bir durumda, afet bölgesinde daha yaralar sarılmamışken oranın valisininin milletvekilliği için istifa etmesi sizce?” sorusuna ise Kirişçi, “Bunu en iyi değerlendirecek olan yirmi bir yıldan beri iktidarda olan partimiz ve partimizin başında Sayın Cumhurbaşkanımız’dır. Bu değerlendirmeyi mtlaka yapacaklardır” dedi.