İki hastanenin yıkıldığı Hatay’da valinin ardından il sağlık müdürü de istifa etti

Yayın tarihi: 16 Mart 2023 Perşembe 5:14 pm - Güncelleme: 16 Mart 2023 Perşembe 5:40 pm

Özel Haber: Egehan Erkün

Kahramanmaraş’taki deprem felaketinde en büyük hasarı alan illerden biri olan Hatay’ın İl Sağlık Müdürü Mustafa Hambolat, AKP’den milletvekili aday adaylığını açıkladı. İki hastanenin yıkıldığı kentte adaylığını açıklayan Hambolat eleştirilerin hedefi oldu. TELE1’in ulaştığı Hambolat tepkilerle ilgili, “Vatandaşın tepkisidir, yani normal. Bir şey diyemiyorum” dedi.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde 11 ilde binlerce bina yıkılırken, 48 binin üzerinde yurttaş ise enkaz altında kalarak hayatını kaybetti.

Deprem felaketinde en büyük yıkımın yaşandığı illerden biri olan Hatay’da İl Sağlık Müdürü Mustafa Hambolat, 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan genel seçimlerde AKP’den milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

TELE1’E KONUŞTU

Kentin, İskenderun ve Antakya ilçesindeki devlet hastaneleri de deprem sırasında yıkılırken, henüz felaketin yaralarının sarılamadığı bu günlerde, İl Sağlık Müdürü Hambolat’ın siyasete girme kararı alması sosyal medyada eleştirilere neden oldu. Tele1.com.tr’den Egehan Erkün, kendisine yöneltilen eleştirilerle ilgili İl Sağlık Müdürü Mustafa Hambolat’a ulaştı.

İKİ KERE DAHA DENEMİŞ

TELE1’e konuşan Hambolat, “AKP’den aday adayı olduğunuz doğru mu?” sorusuna , “Evet öyle bir niyetimiz var” yanıtını verdi. Hambolat, 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek genel seçimlerin yanı sıra 2015 ve 2018 yılındaki seçimlerde de AKP’den aday adayı olmuştu. Hambolat, depremin yaralarının sarılmaya çalıştığı bu günlerde üçüncü kez aday adaylığına hazırlanıyor.

“BİR ŞEY DİYEMİYORUM”

Deprem felaketinin ardından kentte iki hastanenin yıkıldığı, barınma ve sağlık sorunlarının ise devam ettiği hatırlatılan Hambolat, “Vatandaşların tepkisi hakkında neler söylersiniz” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Tepkilerle ilgili olarak vatandaşın tepkisidir, yani normal. Bir şey diyemiyorum. Sonuç itibarıyla hepimizin canı yanmış vaziyette. Fakat burada bizim talip olduğumuz şey, tekrardan farklı kulvarda da olsa devam etmek.”

Öte yandan Hambolat, depremde yıkılan hastanelere ilişkin araştırmaların sürdüğünü belirtti. Hambolat, konuyla ilgili “Ayrıntılı olarak ortaya çıkacak, binalarla ilgili araştırma yapılacak” ifadelerini kullandı.