Hasta çocuğun isteği ortaya çıkardı… İşte Putin’in altın tuvaletli lüks uçağı

Yayın tarihi: 28 Aralık 2018 Cuma 8:41 am - Güncelleme: 28 Aralık 2018 Cuma 8:41 am

Uçaklara meraklı olan Kaipkulov sayesinde Putin’in altın kaplama tuvaletli, özel şarap stoklu ve çift kişilik yatak içeren uçağının içi medyaya yansıdı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 390 milyon sterlin (Yaklaşık 2 milyar 600 milyon lira)değerindeki altın kolozetli lüks uçağı böylece görüntülenmiş oldu. Putin’in özel yatak odasındaki ‘altın tuvalet’ de böylece ortaya çıktı. Özel yapım tuvaletteki klozet kapağı, lavabo, armatürler gibi tüm metal aksamların 24 ayar altınla kaplı olduğu öğrenildi.

Rusya’da tüm vücudunda sürekli tümörler çıkmasına yol açan bir hastalığı bulunan Arslan Kaipkulov, bir yardım vakfı ,”Tek dileğin nedir” diye sorunca, Devlet Başkanı Putin’in uçağını görmek istedi.

Putin’in özel izniyle, Arslan Kaipkulov adlı 15 yaşındaki Rus gencin hayalini gerçekleştirmek için Ilyushin Il-96-300 uçağa girmesine olanak sağlandı. Putin tarafından bir kamera hediye edilen hasta genç, Rus liderin izin vermesi sayesinde lüks uçağın içinde gezinti gerçekleştirdi.

Nadir görülen bir hastalık olan bağışıklık yetersizliğiyle mücadele eden gencin uçak ziyareti esnasında Putin uçakta yer almadı ancak gençle Kremlin’den telefon konuşması gerçekleştirdi.

Ancak Rus gence uçağın gizli bölümleri gösterilmedi.