Hasarlı okulda piyano çalan öğretmen konuştu! “Acımızı notalarla gösterdik”

Yayın tarihi: 24 Şubat 2023 Cuma 2:04 pm - Güncelleme: 24 Şubat 2023 Cuma 2:06 pm

Hatay’da gönüllü görev yapan müzik öğretmeni Ozan Can Alkaya’nın hasarlı okulda piyano çalarken kaydedilen görüntüsü sosyal medyada gündem olmuştu. Görüntülerle ilgili konuşan Alkaya, “Acımızı notalarla gösterdik” dedi.

Kahramanmaraş ve Hatay depremleri 11 ilde büyük yıkıma yol açarken, Türkiye ölüm haberleriyle yasa boğuldu.

Bölgede gönüllü olarak giden müzik öğretmeni Ozan Can Alkaya’nın, hasar alan okuldaki piyanoyu çaldığı anlar sosyal medyada gündem olmuştu.

Görüntülerin ardından DHA’ya konuşan Alkaya, “Acımızı notalarla gösterdik” dedi.

Alkaya şunları söyledi:

“Biz enkaz bölgesine gittiğimizde çocuklar için neler yapabileceğimizi düşündük. Bu depremde onlar çok fazla yara aldı. Onların acısını bir an olsun hafifletmek adına çeşitli etkinlikler yapmak için ordaydık. Eğitimciler olarak destek olmak için gittik. Piyano çalmam tamamen kendiliğinden gelişti. Okulumuz bize destek oldu, biz de 20 kişilik bir ekiple gönüllü olarak katılım sağladık. Bir okul gördük, fazla zarar görmemişti. Tesadüfen müzik sınıfının penceresinin açık olduğunu gördük. Daha sonra piyanonun başına oturdum. Şarkı Erik Satie’nin ağıt üzerine yazdığı ‘Gnossienne 1 notes’ adlı bestesiydi. Biz de acımızı notalarla gösterdik”

“UMUTLARIMIZ TÜKENMESİN”

Piyano çaldığı anlardan görüntünün, eski mezun öğrencisi tarafından habersiz çekildiğini söyleyen Alkaya, “Ardından kendisinden istedim anı olsun, diye sosyal medyada paylaştım. Daha sonra farklı bir müzisyen kendi hesabında paylaştı. Olumlu dönüşler alınca mutlu hissettim. Bütün büyük yıkımların, ölümlerin olduğu bir bölgeydi. Ben de kendi acımı içimde hissederken bunu müzikle ifade etme amacı duydum. Bu şekilde kendimizi müziğin büyülü notalarına bırakmış oldum. Kendimi en iyi şekilde ifade ettiğimi düşünüyorum. Çocuklar için birer umut olmaya gittik. Umutlarımız hiç tükenmesin” ifadelerini kullandı.