Hasan Saltık’ın anısına Nihat Özcan’dan veda videosu

Yayın tarihi: 3 Haziran 2021 Perşembe 4:06 pm - Güncelleme: 3 Haziran 2021 Perşembe 4:14 pm

Türkiye’deki müzikal zenginliği dünyaya tanıtan Kalan Müzik’in sahibi Hasan Saltık, 57 yaşında hayatını kaybetti. Yakın arkadaşı Nihat Özcan, Saltık’ın ardından duygusal bir video hazırladı.

 

Binden fazla albüme yapımcı olan ve Grup Yorum, Kardeş Türküler gibi müzik gruplarının albümlerinde imzası olan müzik emekçisi Hasan Saltık’ın geçirdiği kalp krizi nedeniyle vefat ettiği belirtildi. Nihat Özcan, yakın arkadaşının ardından yayınladığı videoda Saltık’ın hayatını anlattı.

Hasan Saltık hayatını kaybetti

HASAN SALTIK KİMDİR?

Klasik Türk müziği ile Anadolu, Kafkas ve Balkan halk müziklerinin nadide örneklerini derleyerek, müzikseverlerle buluşturan Saltık, 1964 yılında Tunceli’de dünyaya geldi.

İlköğrenimini Tunceli’de, ortaöğrenimini ise İstanbul’da tamamlayan Saltık, İstanbul Devlet Konservatuvarında başladığı obua eğitimini ekonomik güçlükler nedeniyle yarım bırakarak Suadiye Lisesine devam etti.

Amcasının oğlu Rahmi Saltuk’un plak şirketinde dört yıl çalıştıktan sonra 1992 yılında Kalan Müzik’i kuran Hasan Saltık, unutulmaya yüz tutmuş arşivlik kayıtlarını elinde bulunduran koleksiyonerlerden ve eski müzisyen ailelerinden derlediği etnomüzikolojik çalışmalar için de önem taşıyan eserleri “Kalan Müzik” etiketi altında yayınladı.