Hamas: İsrail saldırılarında 3 rehine öldü

Yayın tarihi: 29 Kasım 2023 Çarşamba 7:32 pm - Güncelleme: 29 Kasım 2023 Çarşamba 7:32 pm

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları yazılı açıklamada bulunarak, İsrail’in Gazze’ye saldırıları sırasında bir anne ve iki çocuğu olmak üzere toplam 3 rehinenin hayatını kaybettiği belirtildi.

Hamas’ın askeri kanadı İzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail bombardımanında anne Sherry Silverman Bibas ile 10 aylık oğlu Kfir Bibas ve 4 yaşındaki çocuğu Ariel Bibas’ın öldüğünü öne sürdü.

Açıklamada, esirlerin ne şekilde ve ne zaman öldüğüne ilişkin detay paylaşılmadı.

İSRAİL’DEN AÇIKLAMA

İsrail ordusu, Hamas’ın yazılı duyurusunun ardından bir açıklama yaptı. Bölgedeki bütün rehinelerin güvenliğinden Hamas’ın sorumlu olduğunu belirten ordu, yapılan açıklama ile ilgili değerlendirme aşamasında olduklarını belirtti.

Hamas Putin’in çabalarına yanıt olarak iki Rus rehineyi serbest bıraktı

ESİR TAKASINDA DURUM NE?

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara insani ara verilmesine ilişkin uzlaşma, 24 Kasım Cuma günü sabah saatlerinde uygulamaya girdi.

Bu kapsamda 4 günde Hamas’ın elindeki 50 İsrailli esire karşılık, İsrail hapishanelerindeki 150 Filistinlinin serbest bırakılması konusunda mutabakat sağlandı.

İnsani ara ve esir takası 27 Kasım’da aynı şartlarla 2 gün daha uzatıldı. Bu kapsamda dün 10 İsrailli ve 30 Filistinli esir daha karşılıklı olarak serbest bırakılmıştı.

Gazze Şeridi’nde hala 146’sı İsrailli 15’i yabancı ülke vatandaşı 161 esirin bulunduğu belirtiliyor.

Kaynak: TELE1