Hamas festivali kabusa çevirdi! İsrailli kadın nasıl kurtulduğunu anlattı

Yayın tarihi: 9 Ekim 2023 Pazartesi 11:24 am - Güncelleme: 9 Ekim 2023 Pazartesi 11:27 am

Hamas‘ın Kassam Tugayları’nın İsrail‘e baskın yaparak yüzlerce kişiyi öldürdüğü saldırıyı yaşayan ve festival alanında ölümden dönen bir kadın yaşadıklarını anlattı.

Hamas’ın İsrail’e saldırmasıyla Orta Doğu’yu karıştıran olayda yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. Katıldığı festivalde saldırıya maruz kalan İsrailli bir kadın ise yaşadıklarını anlattı.

“ÖLÜ TAKLİDİ YAPTIM”

Hamas militanlarının İsrail sınırını geçerek gerçekleştirdiği saldırı sırasında festivalde eğlenen Gili Yoskovich isimli kadın yaşadıklarını anlattı. İsrail-Filistin sınırına yakın bir noktada düzenlenen bir festivale katılan ve paraşütlerle İsrail’e giriş yapan Hamas militanlarının festivaldekilere saldırdığını söyleyen Yoskovich, “Hamas dans festivaline baskın düzenledi ve ateş açmaya başladı. Koşarak kaçmaya çalışanlara vurdular. Ben de bir ağacın yakınına gittim ve ölü taklidi yaptım” dedi.

Yoskovich, 3 saat boyunca bir ağacın altında ölü taklidi yaptığını ve bu sayede ölümden kurtulduğunu söyleyerek, mekandan kaçmaya çalışanların ise doğrudan saldırganlarla yüz yüze geldiğini belirtti.

Filistin-İsrail çatışmasında 3. gün! Hamas çok sayıda esir aldı, İsrail Gazze’yi bombaladı

“O ANDA ÇOCUKLARIMI DÜŞÜNDÜM”

Gazze Şeridi’ne yakın bir bölgede düzenlenen dans festivalinde çok sayıda katılımcının öldüğü belirtilirken Yoskovich, “Ben İbranice konuşanları duyunca hemen ayağa kalktım ve yanlarına gittim. Onların asker olduğunu anladım” dedi. Saatler boyunca çaresizce yatan genç kadın, “O sırada çocuklarımı düşündüm. Etrafımdaki insanlar ölüyordu ve ortalık çok sessizdi. Ağlayamadım bile. Gözlerimi kapattım ve usulca nefes alıp verdim” dedi.

Militanların kamyonetlerinden yeni mühimmat ve silah aldığını da söyleyerek orada üç saat kaldıklarını belirtti.

Gözlerin çevrildiği İran’dan ‘Hamas’ açıklaması