Hamas ellerindeki İsrailli rehine sayısını açıkladı!

Yayın tarihi: 17 Ekim 2023 Salı 9:55 am - Güncelleme: 17 Ekim 2023 Salı 12:44 pm

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, Gazze’deki İsrailli rehinelerin sayısını 200-250 arasında, kendi ellerindeki rehineleri ise 200 olarak açıkladı. Ubeyde, 22 rehinenin ise öldüğünü duyurdu.

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın 7 Ekim’de İsrail’e yönelik başlattığı saldırılar İsrail’in verdiği karşılıklarla savaşa dönüştü. Kassam Tugayları’nın operasyonu sonucu 1.309 İsrailli hayatını kaybederken İsrail’in saldırıları sonucu ise 2 bin 778 Filistinli yaşamını yitirdi.

Bölgedeki kayıpların sayısı giderek artarken Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, açıklamalarda bulundu.

“Gazze’ye karadan giriş tehdidi bizi korkutmuyor. Her türlü acımasız güçle başa çıkmaya hazırız ve Gazze işgalciler için yalnızca bir mezarlık olacak” diyen Ubeyde, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne düzenlemeyi planladığı kara harekatının son günlerde İsrail’in işlediği suçlardan dolayı onu cezalandırmak için bir fırsat olacağını ifade etti.

REHİNE SAYISINI AÇIKLADI

Gazze Şeridi’nde 200 ila 250 arasında İsrailli rehine olduğunu belirten Ubeyde, “Gazze’deki İsrailli rehine sayısı 200 ila 250 arasında değişiyor ve el-Kassam Tugayları’nın elinde bulunanların sayısı 200, geri kalanı ise direniş grupları ve diğer yerlere dağıtıldı” dedi.

Rehinelerle ahlaki ve insani bir görevin gerektirdiği şekilde ilgilenildiğini ifade eden Ubeyde, “Onlar da bizim yediğimizi yiyor, içtiğimizi içiyor” ifadelerini kullandı. Farklı milletlerden bir grup rehinenin ellerinde olduğunu aktaran Ubeyde, “Onları misafirimiz olarak görüyoruz ve saha koşulları izin verdiği anda serbest bırakacağız” dedi.
Ubeyde, İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği bombardımanlarda şu ana kadar 22 rehinenin ise hayatını kaybettiğini açıkladı.

Davutoğlu Hamas’ın savaşı başlatan paramator görüntülerini paylaşıp Gazze mesajı verdi

Hamas – İsrail savaşında 11. gün! Salgın hastalık tehdidi giderek büyüyor