Haluk Pekşen için TBMM’de tören

Yayın tarihi: 18 Eylül 2022 Pazar 1:43 pm - Güncelleme: 18 Eylül 2022 Pazar 3:38 pm

TBMM’de, önceki gün hayatını kaybeden eski CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen için tören düzenlendi.

Hayatını kaybeden eski CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen için tören düzenlendi. Törene TBMM Başkanvekili Haydar Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, milletvekilleri, eski TBMM Başkanı Hikmet Çetin, eski bakanlar Hikmet Sami Türk ve Ufuk Söylemez, Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Hüsnü Bozkurt da katıldı.

HİKMET SAMİ TÜRK FENALAŞTI

Pekşen’in cenaze törenine katılan Hikmet Sami Türk, tören esnasında tansiyonunun düşmesi üzerine bulunduğu yere oturarak bir süre dinlendi. Cenazenin kalkmasının ardından TBMM sağlık görevlileri tekerlekli sandalye yardımıyla Türk’ü revire götürdü. Tören’in ardından Güven Hastanesi’nde tetkiklerinin yapıldığını söyleyen Türk, “Tansiyonum düştü, başım döndü. Gerekli tetkiklerim yapılıyor. Genel sağlık durumum iyi” dedi.  ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın ile milletvekillerinin yanı sıra Haluk Pekşen’in ailesi ve yakınları katıldı.

 

Esin Davutoğlu Şenol tepki gösterdi! Haluk Pekşen’in ölüm nedenini açıkladı

Ağustos ayının başında zatürre teşhisi konan Haluk Pekşen, Bodrum Acıbadem Hastanesi’nde tedavi altına alınmıştı. Tedavisi bir süre yoğun bakımda devam eden Pekşen, durumunun ağırlaşmasının ardından doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamamıştı.

HALUK PEKŞEN KİMDİR?

Pekşen, 1961 yılında Yomra’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Avukat olarak çalıştıktan sonra 25 ve 26. Dönem Trabzon milletvekilliği yaptı. Evli ve iki çocuk babası olan Pekşen, İngilizce bilmektedir.

Birçok uluslararası konvansiyon çalışmalarında da yer alan Haluk Pekşen aynı zamanda halen yürürlükte olan çok sayıda temel yasa ve yasa çalışmalarında görev yaptı.

‘Balyoz Savunma’ ve ‘Bir Ülke Geleceğini Arıyor’ isimli iki yayınlanmış eseri bulunmaktadır.