Esin Davutoğlu Şenol tepki gösterdi! Haluk Pekşen’in ölüm nedenini açıkladı

Yayın tarihi: 18 Eylül 2022 Pazar 9:57 am - Güncelleme: 18 Eylül 2022 Pazar 10:39 am

Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, Eski CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen‘in yemek borusuna kaçan balık kılçığı nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, eski CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen’in Koronavirüs aşısı nedeniyle hayatını kaybettiği iddialarına tepki gösterdi. Haluk Pekşen’in tedavisinden sorumlu doktordan bilgi aldığını belirten Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, Pekşen’in yemek borusuna kaçan balık kılçığı nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı.

‘ÖLÜMCÜL BİR YANLIŞ BİLGİ’

Konuyla ilgili sosyal medyadan açıklamalarda bulunan Esin Davutoğlu Şenol’un paylaşımları şu şekilde:

“Öncelikle değerli milletvekili Haluk Pekşen’in acı kaybı için ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyor ve üzüntülerimi bildiriyorum. Dün kendisinin ölümüne ilişkin gayet ciddi haber siteleri dahil ölümcül bir yanlış bilgi paylaştı.

Bir hekim olarak izlendiği ilk tanı aldığı hastaneye ulaşıp hastalık sürecine dair bilgi aldım. Haberle ilgili tek doğru cümle kalp zarı iltihabı – perikardit olduğuydu. Aşı ile hiç ilişkisi yoktu. Yemek borusuna kaçan yabancı cisim (balık kulçığı) yemek borusunu yırtmış ve kalbin de içinde bulunduğu ana boşluk mediastene açılınca perikardit ve bu nedenle yoğun bakım ve sonrası talihsiz süreç…”

CHP’li Haluk Pekşen hayatını kaybetti