Bakan ikiye ayrılan yolları unuttu! Öve öve bitiremedi

Yayın tarihi: 20 Şubat 2023 Pazartesi 11:42 am - Güncelleme: 20 Şubat 2023 Pazartesi 12:37 pm

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, paramparça olan yollar nedeniyle deprem bölgesine ulaşımın durmasını unutarak “Dayanıklı yollar sayesinde ulaşımı kesintisiz sağlamış olduk” dedi.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki. Depremler sırasında Kahramanmaraş’ta Çöçelli köyü ve Evri Mahallesi arasında bağlantıyı sağlayan yol tamamen çökmüştü. Türkoğlu ilçesine bağlı Yeşilyurt ve Şekeroba mahallelerindeki köy yollarında da deprem nedeniyle, 2 ila 5 metre derinliğinde yarıklar meydana gelmişti. Deprem nedeniyle Kahramanmaraş-Pazarcık, Malatya-Adıyaman ve Hatay-Reyhanlı kara yolunda çökme meydana gelmişti.

PARAMPARÇA OLAN YOLLARI UNUTTU

Deprem hakkında Adıyaman’da konuşan ulaştırma ve altyapı bakanıysa, yolların paramparça olduğunu unutarak öve öve bitiremedi.

11 ili yıkan deprem felaketinde 15’inci gün! 41 bin 20 can kaybı

Karaismailoğlu’nun açıklaması şöyle:

“Bu 15 günde bakanlığımız çok başarılı bir süreç geçirdi. Vatandaşlarımızın bütün ulaşım ihtiyaçlarını fazlasıyla karşıladılar. Yunanistan coğrafyası kadar bir bölgemizin etkilendiği depremde, binlerce kilometre yolumuzun olduğu bir alanda sadece birkaç yolumuz depremden etkilendi. Onlar da kısa sürede tamir onarım yaparak faaliyete geçirdi. Hakikaten yaptığımız altyapılar, yaptığımız yollar… Bu kadar dayanıklı yollar sayesinde ulaşımı kesintisiz sağlamış olduk. Yine hava yollarında hareketlilik devam ediyor. Vatandaşlarımızın bütün ihtiyaçlarını karşılıyoruz.”