Halk sordu: Deprem fonu paralarımız nerede?

Yayın tarihi: 27 Eylül 2019 Cuma 12:35 am - Güncelleme: 28 Eylül 2019 Cumartesi 10:31 am

İstanbul’u korkutan depremin ardından, AKP’nin kent yağması ve rantçı politikalarına karşı bir araya gelen yurttaşlar, “Deprem fonu paralarımız nerede?” diye sordu.

Esenyurt  Cumhuriyet Meydanı’nda akşam saatlerinde oturma eylemi yapan Esenyurt Doğayla Dayanışma İnisiyatifi,  “17 Ağustos Ders Olmadı mı? Soruyoruz; Deprem Fonu Paralarımız Nerede?” yazılı dövizlerle oturma eylemi yaptı.

İleri Haber’in haberine göre, uzun süre meydanda oturma eylemini sürdüren İnisiyatif üyeleri “Deprem değil tedbirsizlik öldürür” dedi. İnisiyatif adına yapılan konuşmada on binlerce insanın ölümüyle sonuçlanan 17 Ağustos depremi hatırlatılarak “2001’de 480 tane olan toplanma alanı bugün nasıl 77’ye düşer?” diye soruldu.

İstanbul’da olası depremlerde sığınacak yerlerin olmamasını AKP’nin rant politikaları sonucu olduğunu söyleyen İnisiyatif üyeleri müteahitler zengin edilirken İstanbulluların yoksullaştığı gibi yaşam riskini de taşıdıklarını ifade etti. Çevredekilerin sık sık alkışlarla destek verdiği eylem, doğaya ve yaşam hakkına sahip çıkmaya çağrı yapılarak bitirildi.

FONLAR DUBLE YOLA AKTI

Deprem Fonu, 2011’deki Van depreminden sonra yeniden kamuoyunun gündemine gelmiş ve dönemin Maliye Bakanı Mehmet Şimşek toplanan vergilerin sağlık, eğitim, duble yollar gibi alanlarda kullanıldığını açıklamıştı.