Halil Falyalı cinayeti davasında Söylemez kardeşlere son kez süre verildi

Yayın tarihi: 22 Aralık 2023 Cuma 7:20 pm - Güncelleme: 22 Aralık 2023 Cuma 7:20 pm

Halil Falyalı cinayeti sanıklarından Mehmet Faysal Söylemez ve Mustafa Sönmez’in de aralarında bulunduğu yedi sanığa “son kez” savunma hazırlamaları için süre tanıdı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde 2022 yılında yasa dışı bahis baronu Halil Falyalı ve şoförü Murat Demirtaş’ın öldürülmesiyle ilgili davada karar çıkmadı. İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi, Mehmet Faysal Söylemez ve Mustafa Sönmez’in de aralarında bulunduğu yedi sanığa “son kez” savunma hhazırlamarı için süre tanıdı. Duruşma 19 Ocak 2024 tarihine ertelendi.

Halil Falyalı suikastının zanlısı Hollanda’da yakalandı

Duruşmaya, aralarında Mustafa Söylemez’in de bulunduğu 3 sanık tutuklu bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlanırken; tutuklu sanık Abdurrahim Çelik ise salonda hazır bulundu. Mehmet Faysal Söylemez, hasta olduğunu bildirerek duruşmaya katılmadı. Sanık Mustafa Söylemez, taleplerinin yerine getirilmesi sonrasında savunma yapacağını belirtti.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Hollanda’da yakalanan firari sanık Cemal Önal’ın iadesi için Hollanda adli makamlarına gönderilmek üzere Adalet Bakanlığı’na yazı yazılmasına karar verdi. Mahkeme, sanıklara savunmalarını yapmaları için son kez süre verilmesine, Mustafa ve Mehmet Faysal Söylemez’in savunma yapmaması halinde susma hakkını kullandıkları yönünde değerlendirme yapılacağını karara bağladı.

(DHA)

Kaynak: TELE1