Hakem Halil Umut Meler’e saldırıya tepki yağdı!

Yayın tarihi: 11 Aralık 2023 Pazartesi 11:33 pm - Güncelleme: 12 Aralık 2023 Salı 12:11 am

Ankaragücü ile Çaykur Rizespor maçının bitimiyle beraber Ankaragücü Başkanı Faruk Koca hakem Halil Umut Meler’e yumruk atmasına sosyal medyada tepki yağdı.

Trendyol Süper Lig’in 15. haftasında Ankaragücü ile Çaykur Rizespor 1-1 berabere kaldı. Karşılaşmanın bitiş düdüğü ardından sahaya giren Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, maçın hakemi Halil Umut Meler’e sahanın içinde yumruk attı. Saldırının ardından Halil Umut Meler’in sol gözü morardı.

Sosyal medya saldırıya tepki yağdı. İşte tepkilerden bazıları şu şekilde:

Spor muhabiri Aygün Özipek: Türk futbolunu çıkmaza götüren @TFF_Org Başkanı Mehmet Büyükekşi ve MHK Başkanı Ahmet İbanoğlu istifa edin

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca’nın maç sonrası FIFA kokartlı hakemimiz Halil Umut Meler’e yumruk atmasıyla başlayan şiddet olaylarını kınıyorum. Şiddetin spor sahalarından kazınması için bugüne kadar yeterli önlem almayanları tekrar göreve davet ediyorum.

Gazeteci Murat Ağırel: MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, Çaykur Rizespor maçından sonra hakem Halil Umut Meler’e sahanın içinde yumruk attı. Hakem Umut Meler yere düştüğünde Koca’nın yanındaki kişiler bu sefer tekme ile vurmaya devam ettiler. Halil Umut Meler’e yapılan saldırı kabul edilemez.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal: Türkiye’de siyasi düzenin çürümüşlüğünün turnusol testi, yansıdığı en net yer Futbol!!! Akp’nin ilçe teşkilatı noktasına indirgenmiş Federasyonlar, ahbab-çavuş ve siyasetin koruma kalkanı altındaki ilişki ağları, kayıtdışı mali ilişkiler, kontrol dışı kulübler vs. Caydırıcılığını yitirmiş hukuk düzeni dolayısıyla gelinen son nokta, bir kulüb başkanı’nın hepimizin gözü önünde hakemi yumruklaması! Kirlenmiş bir düzenin tabii çıktısı!!!

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal: Türk Futbol Ailesinin bir ferdi olarak yaşananlardan büyük üzüntü duyuyorum. Halil Umut Meler‘e yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum . Kendisine, ailesine ve hakem camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Beşiktaş Teknik Direktörü: Rıza Çalımbay: Sporun ruhuna aykırı olan her türlü şiddeti kınıyorum! Halil Umut Meler’e geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ: MKE Ankaragücü Spor Klubü başkanı, eski AKP milletvekili, Erdoğan’ın başbakan iken Keçiören’de oturduğu evin sahibi Faruk Koca, Ankaragücü-Rizespor maçı sonrasında yumruk atarak hakem Umut Melen’i yere düşürüyor. Yere düşen hakeme yerde 10 kişi tekmelerle vuruyor. Faruk bey, bir milketvekili milli bir mesele, namus meselesi olmadıkça el kaldırmaz. Ankaragücü sadece Ankaragücü değil, MKE Ankaragücü’dür. İstiklal Harbimizin bize kıymetli bir mirasıdır. Adı Ankara’gücü’dür ama kastı Türk’ün gücüdür. Siz böyle bir takımın başkanı olarak böyle davranma hakkına hiç sahip değilsiniz. Hakem yanlış kararlar almış olabilir. Öfkeden haklı olarak deliye dönmüş olabilirsiniz. Yine de yapmanız gereken TBMM’den çıkmasına katkı verdiğiniz yasalara göre hareket etmekti. Sizden ricam hakemin kendisinden, muhtemelen evde maçı izleyen annesi, babası, eşi ve çocuklarından ve MKE Ankaragücü tarihinden özür dilemeniz. @zaferpartisi

Ankaragücü Başkanı Koca’dan hakem Halil Umut Meler’e yumruklu saldırı!

Halil Umut Meler’e saldıran Faruk Koca hakkında gözaltı kararı

Hakeme saldıran Faruk Koca eski AKP milletvekili çıktı

 

Kaynak: TELE1