Hakan Atilla İçişleri Bakanlığı’na dava açtı

Yayın tarihi: 8 Ağustos 2023 Salı 2:24 pm - Güncelleme: 8 Ağustos 2023 Salı 2:25 pm

Pasaportuna el konulan eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı ve eski Borsa İstanbul Genel Müdürü Hakan Atilla, İçişleri Bakanlığı’na dava açtı.

10Haber’den Ersin Eroğlu’nun haberine göre eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı ve eski Borsa İstanbul Genel Müdürü Hakan Atilla, pasaportunun el konulması kararına karşı İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’ne yürütmenin durdurulması talebiyle dava açtı.

Atilla’nın pasaportuna el konulmasının üzerinden üç ayı aşkın bir süre geçmesine rağmen kendisine olayın gerekçesinin ne olduğu bildirilmedi.

Atilla, 1 Mayıs’ta yurt dışına çıkış yaparken pasaportuna el konulduğunu duyurmuştu.

Yurt dışı yasağı konan Hakan Atilla’ya Soylu’dan yanıt: Seçimden sonra görüşelim

NE OLMUŞTU?

Mehmet Hakan Atilla, Halkbank Genel Müdür Yardımcısı olduğu dönemde ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarını delmek suçlamasıyla 2017’de gözaltına alınmış, Mayıs 2018’de 32 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Atilla, Temmuz 2019’da ise tahliye edilmişti.

24 Temmuz 2019’da Türkiye’ye gelen ve dönemin Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından havalimanında karşılanan Atilla, 21 Ekim 2019’da Borsa İstanbul Genel Müdürü olarak atanmıştı.

Atilla, yaklaşık 1,5 yıl sürdürdüğü Borsa İstanbul’daki görevinden resmi olarak 8 Mart 2021’de ayrılsa da istifa edeceğine ilişkin haberler 5 Mart’ta basına yansımıştı.

Kahraman gibi karşılanmıştı! Hakan Atilla’ya yurt dışı yasağı! “Keser döner sap döner…”

Hakan Atilla: Yurt dışında bir şey yaparım diye tedirgin olan mı oldu?