Kahraman gibi karşılanmıştı! Hakan Atilla’ya yurt dışı yasağı! “Keser döner sap döner…”

Yayın tarihi: 1 Mayıs 2023 Pazartesi 2:52 pm - Güncelleme: 2 Mayıs 2023 Salı 4:16 am

Eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla, havalimanında pasaportuna el konduğunu ve karakola götürüldüğünü duyurdu. Atilla, yurt dışı çıkış yasağı kararı tebliğ edildikten sonra bırakıldı.

ABD’de İran’a yönelik yaptırımların delinmesi hakkındaki davadan 28 ay tutuklu kalan Halkbank’ın eski genel müdür yardımcısı ve Borsa İstanbul’un eski genel müdürü Hakan Atilla, havalimanında pasaportuna el konulduğunu ve karakola götürüldüğünü duyurdu.

8 Mart 2021’de Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü görevinden istifa eden Atilla, bugün Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, “Ailenle Kıbrıs’a gitmek isterken alanda pasaporta el konmak isteniyor, çıkış yasağı tebliğ edilmek üzere karakola götürülüyorsun” dedi.

Berat Albayrak bizzat karşılamıştı: Gündeme bomba gibi oturacak Hakan Atilla iddiası

YURT DIŞI YASAĞI TEBLİĞ EDİLDİ

Atilla, sabah saatlerinde ailesiyle birlikte İstanbul Havalimanı’na gitti. Buradan Kıbrıs Ercan Havalimanı’na gitmek isteyen Atilla, pasaportu kontrolünden geçerken hakkında yurt dışına çıkış yasağı olduğu fark edildi. Polis ekipleri, Atilla’yı pasaportuyla birlikte havalimanı içindeki polis merkezine götürdü. Burada Atilla’ya hakkındaki yurt dışı çıkış yasağı kararı tebliğ edildi. Atilla daha sonra serbest bırakıldı.

Atilla, bir diğer paylaşımında “Ülkemize yıllarca hizmet ettik, onu el üstünde tuttuk savunduk koruduk, karşılığında gördüğümüz muamele alanlarda alıkonma. Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner” diye yazdı.

ABD DÖNÜŞÜ BERAT ALBAYRAK KARŞILAMIŞTI

Atilla, ABD’de 28 ay tutuklu kaldıktan sonra 24 Temmuz 2019 günü Türkiye’ye dönmüştü. Atilla’yı Türkiye’ye dönüşünde havalimanında dönemin Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak karşılaşmıştı.

‘DEVLET İÇİNDEKİ BAZI KİŞİLER EŞİMİ VE ÇOCUĞUMU KOZ OLARAK KULLANDI’

Hakan Atilla, Ocak ayında T24’ten Cansu Çamlıbel’e verdiği söyleşide, ABD’de tutuklu bulunduğu günlerde eşinin ve çocuğunun devlet içindeki bazı kişiler tarafından kendisine karşı bir koz olarak kullanılmak istendiğini hissettiğini söylemişti.