Hafize Gaye Erkan’ın babası ‘komplo’ dedi, Uğur Dündar yazışmaları paylaştı

Yayın tarihi: 20 Ocak 2024 Cumartesi 12:43 pm - Güncelleme: 20 Ocak 2024 Cumartesi 3:26 pm

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan‘ın babası Erol Erkan iddiaları yalanlayarak “Birileri düğmeye bastı ne yazık ki. Yalan haberleri, sistematik olarak devreye aldılar” dedi.

Bir Merkez Bankası çalışanını işten çıkardığı iddiasıyla CİMER’e şikayet edilen ve bugün de bir banka çalışanını tokatladığı öne sürülen Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan ilk kez konuştu, iddialara yanıt verdi.

Patronlar Dünyası’na konuşan baba Erkan, CİMER şikâyetiyle gündeme gelen Büşra Bozkurt için “Böyle bir şey mümkün mü? Benim de bir kızım var. O da benim kızım sayılır. Bu tür bir komploya nasıl alet oldu, şaşırdım doğrusu” ifadelerini kullandı.

“Türkiye’de ekonomi ortamına güven tazelendi. Bir başarı süreci yaşıyoruz. ABD’deki görüşmelerdeki başarılı hava da bunun göstergesiydi. Ancak birileri düğmeye bastı ne yazık ki. Yalan haberleri, sistematik olarak devreye aldılar” diyen baba Erkan şunları söyledi:

“Bu süreç 5 Ocak ve öncesinde başladı. Merkez Bankası’nda çalışan, bugünkü dayak attığım söylenen Kübra adlı bir kadın çalışan, başkan ile görüşmek istiyor. Ancak başkan ABD’de olduğu için görüşemiyor. Annesi ve babası olarak bizimle görüşmek istiyor. Bize anlattıkları dehşet vericiydi. Güya ben Kübra hanımı tokatlamışım. Güya ben bir kadın çalışanı tokatlamışım diyerek bankada dedikodu çıkarılacak ve haber yapılacakmış. WhatsApp mesajlarında da Kübra adlı çalışanın adını kullanarak bizlere iftira atılacağı, başkanın da bizler üzerinden yıpratılarak itibarının yerlere serileceği amaçlanmıştı. Akşam da kendisine teşekkür mesajı gönderdik. Yaptığı tam anlamıyla iyi bir insanlık örneğiydi. Mesajlarda görebilirsiniz. Tarih 5 ve 6 Ocak. Kübra kızımız, sağ olsun Gaye Hanım’la görüşmek için de bayağı çabalamış. Mesajlarda da belirtildiği gibi atılan iftiraya alet olmak istemiyor Kübra kızımız. Diyor ki ‘Ben kim olursa olsun iftiradan, kul hakkından korkarım.’ İnanıyorum ki er ya da geç, her şey ortaya çıkacak.”

Erol Erkan, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın ve aile olarak da kendilerinin yargı sürecini başlatacaklarını söyledi.

Büşra Bozkurt konuştu: Gaye Erkan’ın babası bir çalışanı tokatladı, görüntüleri var

UĞUR DÜNDAR ‘YAZIŞMA’ PAYLAŞTI: İFTİRA SERVİS EDİLİYOR

Bu arada gazeteci Uğur Dündar da konuya ilişkin sosyal meyde hesabından bir paylaşım yaptı. Baba Erkan’ın ‘bahsettiği yazışmayı paylaşan’ Dündar şu ifadeleri kullandı:

“Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan’ın emzirdiği bir bebeği var. Bakıcı tutmak yerine anne ve babası bebeğe bakıyor. Onlar da emzirme saatlerinde işler aksamasın diye kendisiyle birlikte bankaya gidip geç saatlere kadar orada kalıyorlar. Bir banka çalışanı birkaç gündür Gaye Erkan’ın babasıyla ilgili iddialar dile getiriyor. Bunlardan biri de baba Erol Erkan’ın bir personeli tokatladığı iddiası. Ancak Ocak ayı başında Kübra isimli bir personel, anne Gamze Hanıma bir WhatsApp mesajı gönderiyor ve kul hakkından korktuğunu belirterek böyle bir iftira atılacağını haber veriyor. Nitekim Gaye Erkan ABD’de Türkiye’ye kaynak bulmaya çalışırken iftira servis ediliyor. Demek ki birilerinin Gaye Erkan’ın bu çabalarından fena halde rahatsız oldukları anlaşılıyor.”

Merkez Bankası’nda neler oluyor? Gaye Erkan’ın babası çalışanı işten attı iddiasına yalanlama

Kaynak: TELE1