Merkez Bankası’nda neler oluyor? Gaye Erkan’ın babası çalışanı işten attı iddiasına yalanlama

Yayın tarihi: 18 Ocak 2024 Perşembe 6:40 am - Güncelleme: 18 Ocak 2024 Perşembe 11:11 pm

Merkez Bankası çalışanı Büşra Bozkurt, Başkan Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan tarafından işten çıkarıldığı iddiasıyla CİMER’e şikayet dilekçesi verdi. Erkan ise hakkındaki iddiaları yalanlayarak, “Sorumlular hakkında gerekli yasal haklarımı kullanacağım” dedi.

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre; Merkez Bankası (MB) çalışanı Büşra Bozkurt, Başkan Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan tarafından işten çıkarıldığı iddia ederek CİMER’e şikayette bulundu. Erol Erkan’a Merkez Bankası’nda oda, koruma ve makam aracı tahsis edildiğini de iddia edildi. Erol Erkan’ın bankada gayri resmi olarak yönetici gibi davrandığı ve personelin işe alınması, çıkarılması, tayin gibi konularda yetkilendirildiği iddia edildi.

ERKAN İDDİALARI YALANLADI

Merkez Bankası Başkanı Erkan ise söz konusu iddiaları yalanladı. Erkan şu açıklamayı yaptı:

“Son günlerde şahsım ve ailemi hedef almak suretiyle, Bankamıza yönelik güven bozucu, kasıtlı ve gerçeklerle bağdaşmayan haberler dolaşıma sokulmuştur. 

Amerika Birleşik Devletleri’nde ekonomi ve iş dünyasının önemli isimleriyle gerçekleştirdiğimiz ve son derece verimli geçen görüşmeler sırasında öğrendiğim bu asılsız iddialar karşısında şaşkınlığımı ve üzüntümü kamuoyu ile özellikle paylaşmak isterim. 

Şahsımı ve Bankamızı itham eden asılsız haberler asla kabul edilemez niteliktedir. Sorumlular hakkında gerekli yasal haklarımı kullanacağım.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.”

İNSAN KAYNAKLARINI BABA ARADI İDDİASI

MB başkanlık katında 4 yıldır protokol görevlisi olarak çalıştığını belirten Bozkurt, CİMER’e verdiği dilekçede, “Sayın Başkanımız Hafize Gaye Erkan Hanım’ın babası Erol Erkan Bey ve annesi Gamze Hanım protokole giriş yaparken, Erol Bey yanımdan geçerken, ‘bana bir uğrayabilir misin?’ dedi. Uğradım, ‘Başkanın odasına güvenilir ve sabit insanların giriş çıkış yapmalarını istiyorum. Siz de güvendiğimiz bir çalışansınız’ dedi. Sonra İnsan Kaynakları’nı arayarak benim artık kendilerine hizmet vereceğimi söyledi” ifadelerini kulandı.

Yıllar önce söylemiş! İş insanı Leyla Alaton’un Hafize Gaye Erkan öngörüsü

“ÇOCUĞUM VAR BU SAATLERE KADAR ÇALIŞMAK BANA ZOR GELEBİLİR”

Öte yandan dilekçede “Erol Bey’e, ‘Benim okula giden 7 yaşında bir çocuğum var. Onu her gün okuldan almak zorundayım. Evli bir kadınım bu saatlere kadar çalışmak bana zor gelebilir’ dedim” açıklamalarının yer alırken devamında şu ifadeler kullanıldı:

“BUNU SÖYLEYEN ELEMANA ÇALIŞMIYOR GÖZÜYLE BAKARIM” DEDİ İDDİASI

“Erol Bey sinirlendi ve yüksek sesle, ‘Bunu söyleyen elemana çalışmıyor gözüyle bakarım. Biz sizin için Amerikalardan kalkıp geldik. Tüm düzenimiz bozuldu. Seni çalıştığın yerde oturtturmayacağım’ diye tehdit etti. Olayın ardından çıkışımın talimatı verildi. Destek hizmetleri müdürümüzle konuştuğumda, ‘talimat babadan geldi. Yapabileceğimiz bir şey yok maalesef’ diye yanıt aldım. Göreve iademi saygılarımla arz ediyorum” denildi.

Erol Erkan’ın kendisine mobbing uyguladığını, bankanın her türlü imkanından faydalandığını iddia eden Bozkurt, Erol Erkan’nın Başkan Erkan ABD’deyken bile makam aracıyla bankaya gelip, teftiş yaptığını yazdı. Dilekçede Erol Erkan’ın başkan yardımcısı odasını kullandığı, bu odada özel bakıcıyla Başkan Erkan’ın bebeğinin bakımına yardımcı olduğu ancak talimatlarıyla çok sayıda personeli yerinden ve işinden ettiği de iddia edildi.

İŞTE O DİLEKÇE

Kaynak: TELE1