Hablemitoğlu davasında yeni gelişme! Nuri Gökhan Bozkır beyanlarının kurgu olduğunu söyledi

Yayın tarihi: 17 Şubat 2023 Cuma 4:32 pm - Güncelleme: 17 Şubat 2023 Cuma 4:32 pm

Necip Hablemitoğlu suikastı davasında beyanlarıyla birçok ismin sanık olarak yargılanmasına sebep olan Nuri Gökhan Bozkır, dile getirdiği iddiaların ‘kurgu’ olduğunu ve bazı gazetecilerin kendisini yönlendirdiğini söyledi. Bozkır, cinayete ilişkin hiçbir bilgisinin olmadığını da sözlerine ekledi.

Necip Hablemitoğlu suikastı davasında, Nuri Gökhan Bozkır birçok ismin sanık olmasına yol açan ifadeleriyle ilgili yeni bir beyanda bulundu. Bozkır, geçmişte verdiği beyanların kurgu olduğunu, yönlendirildiğini söyledi. Bozkır cinayet hakkında hiçbir bilgisinin olmadığını belirtti.

Avukat Hüseyin Ersöz, davaya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “En büyük üzüntüm, önemli bir suikastın, “senaryo” olduğu ifade edilen, bir kısmıyla ilgili “iftira” değerlendirmesi yapılan ve bazı sözde gazetecilerin yönlendirmeleriyle şekillenen beyanlara dayandırılması… Bunu Müştekiler de Sanıklar da kamuoyu da haketmiyor” ifadelerini kullandı.

Necip Hablemitoğlu davasında yeni gelişme

Ersöz, davayla ilgili şu ayrıntıları aktardı:

“Necip Hablemitoğlu Suikasti Davası 4 gündür devam ediyor. Duruşmalarda sanık savunmaları tamamlanmak üzere. Pazartesi günü Avukatlara söz verilmesini bekliyoruz. Davaya damga vuran en önemli konu, birçok ismin sanık olmasına neden olan Nuri Gökhan Bozkır’ın beyanları oldu.

Bozkır beyanlarında, geçmişteki ifadelerinin bir kurgu (senaryo) olduğunu, kendisini Zihni Çakır gibi gazetecilerin yönlendirmesi sonucu bu beyanları verdiğini söyledi. Cinayet hakkında hiçbir bilgisi olmadığını, “amacının” cinayetin araştırılması olduğunu da ekledi.

Bozkır’ın kurgu olarak ifade ettiği beyanlarında, cinayeti işlediğini ileri sürdüğü Tarkan Mumcuoğlu ise, Hablemitoğlu Ailesi ile bir yüzleşme yaşadı. Bu yüzleşmede, Şengül Hablemitoğlu, “sizi eşimin yanında gördüğüm kişiye çok benzetiyorum” demesine karşı Mumcuoğlu,

“ben sizinle ve eşinizle hiç karşılaşmadım. masum olduğum için gözlerinize bakarak konuşabilirim” demesi de önemli bir andı. Mumcuoğlu, cinayetin işlendiği 18 Aralık 2002 tarihinde Kazakistan görevinde olduğuna dair “kurs bitim belgesi” ve “mezuniyet fotoğrafları” gibi

birçok belge sundu ve açıklamalarda bulundu. Davanın dün görülen duruşmasında ise Mustafa Levent Göktaş savunma yaptı. Savunmasında iddianameye satır satır cevaplar verdi ve Ergenekon Davası’nda 5,5 yıl tutuklu kalmasına neden olan bir “komplo” ile karşı karşıya olduğunu

bu sebeple kaçtığını, onun yerinde kim olsa aynı şeyi yapacağını ifade ederek, yine de pişman olduğunu söyledi. Göktaş savunmasında, iddianamedeki tarih ve mekan çelişkilerine, Savcının varsayımlara dayalı yorumlarına ve cep telefonu HTS/Baz verilerinde manipülasyon

yapıldığına ilişkin açıklamalarda bulundu. 157 sayfalık savunması yanında 2 bilimsel mütalaa da iddianamedeki çelişkileri ortaya koyan bir mahiyetteydi. Müşteki Vekilinin baz verilerinin “güvenilmezliği” ile ilgili değerlendirmesi de bu noktada önemliydi.

Özetle, 5 sanığın tutuklu yargılandığı dava birçok çelişkili ve tartışmalı iddianın ilk kez kamuoyu önünde tartışılmasına zemin kazandırmış durumda. Kişisel kanım iddianamedeki suçlamalara delil gösterilen hususlar asla “tutuklamayı” haklı kılacak bir mahiyette değil.

En büyük üzüntüm, önemli bir suikastın, “senaryo” olduğu ifade edilen, bir kısmıyla ilgili “iftira” değerlendirmesi yapılan ve bazı sözde gazetecilerin yönlendirmeleriyle şekillenen beyanlara dayandırılması… Bunu Müştekiler de Sanıklar da kamuoyu da haketmiyor.”