Güzellik yarışmasında ülkeyi ikiye bölen karar! Genç kadın tarihe geçti

Yayın tarihi: 18 Aralık 2023 Pazartesi 10:29 am - Güncelleme: 18 Aralık 2023 Pazartesi 10:29 am

Fransa’da düzenlenen güzellik yarışmasını kazanan Eve Gilles isimli güzel tarihe geçti. Gilles, yarışma tarihinde birinciliğe uzanan ilk ‘kısa saçlı’ kadın oldu.

Fransa’da düzenlenen güzellik yarışmasında, ezberleri bozan bir karar verildi. Yarışmada, diğer adayları geride bırakarak birinciliğe uzanan isim Eve Gilles isimli kadın oldu. Gilles, yarışma tarihinde bu ödüle almaya hak kazanan ilk ‘kısa saçlı’ kadın oldu.

ÜLKE İKİYE BÖLÜNDÜ

20 yaşındaki Gilles’in, yarışmayı diğer adayların önünde tamamlayarak tacı almaya hak kazanması ülkeyi ikiye böldü. Yarışmanın ‘azınlık’ ve ‘farklı’ gruplara ayrımcılık yaptığını öne süren çok sayıda izleyici bu karara tepki gösterirken siyasetçiler de tartışmanın parçası oldu.

Ülkenin kuzeyindeki Nord-Pas-de-Calais bölgesinden yarışmaya katılan Gilles, ödülü geçen yılın kazananı Indira Ampiot’un ellerinden aldı.

“KİMSE SİZE NASIL OLMANIZ GEREKTİĞİNİ SÖYLEYEMEZ”

Gilles ödül konuşmasında ise, “Eskiden Fransa güzellerinin uzun saçlı olmasına alışmıştık. Ben daha androjen bir imaj tercih ettim ve kısa saçla yarışmaya katıldım. Kimse size nasıl olmanız gerektiğini söyleyemez. Her kadın farklıdır ve hepimiz biriciğiz” dedi. Gilles ayrıca yarışma komitesi ve jüriye herkesi kapsayıcı bir karar verdiği için de teşekkür etti.

JÜRİYE ELEŞTİRİ

Yarışmanın 103 yıllık tarihinde ilk kez kısa saçlı bir adayın zaferi kazanmasına çok sayıda tepki geldi. Sosyal paylaşım platformu X’ten çok sayıda kullanıcı Gilles’ı ve yarışmanın jürisini eleştirdi. Bazı kullanıcılar, “Bu yarışma artık güzellik yarışması değil. Farkındalık yarışmasına döndü. Toplumsal değerlerimizi değiştiriyorlar” yorumunu yaparken bazı kullanıcılar ise, “Sadece saçı kısa ve farklı diye seçildi.” ifadesini kullandı.

Bazı isimler ise Gilles’ı savundu. Gilles’ın tarzını beğendiklerini ve kendisine yönelik transfobik eleştiriler geldiğini belirten hayranları, Gilles’ın zaferinin hak edilmiş bir zafer olduğunu söyledi.

SİYASİLERDEN DESTEK

Fransız siyasetçi Sandrinne Rousseau da Gilles’ı savundu. Rousseau, “2023 yılında Fransa’da kadınlara duyulan saygıyı saçlarının uzunluğuna göre mi ölçüyoruz” dedi. Bir diğer siyasetçi Karima Delli de, “Eve Gilles’ı destekliyorum. Hakaretlerinizi yutun, o sadece harika değil aynı zamanda zeki biri” yorumunu yaptı.

2023 Kainat Güzeli ‘elbisesi’ nedeniyle ülkesine dönemedi! Yarışma direktörü gözaltında

Kaynak: TELE1