Güvenilir Bitcoin borsaları

Yayın tarihi: 24 Mayıs 2021 Pazartesi 2:06 pm - Güncelleme: 24 Mayıs 2021 Pazartesi 2:07 pm

Son günlerde kripto paralara yatırım yapmak oldukça yaygın hâle geldi. Doğal olarak kullanıcılar için güvenilir kripto para borsaları artık daha önemli. Kripto para dediğimizde ise akla gelen ilk kelime, Bitcoin (BTC) oluyor. Bunun temel nedeni olarak Bitcoin’in geliştirilen ilk kripto para olmasını söyleyebiliriz. Bitcoin’in hem tüm dünyada hem de Türkiye’de kendinden bu kadar sık bahsettirmesinin nedeni ise günümüz teknolojisinde giderek daha güvenilir bir yatırım aracı hâline dönüşmeye başlamasıdır. Bununla birlikte bireysel yatırımcının yanı sıra kurumsal yatırımcıların da Bitcoin yatırımı yapmaya başlaması Bitcoin’in popülaritesini giderek artırdı. Ancak Bitcoin’e yatırım yaparken yatırımcıların dikkat etmesi gereken konular vardır. Bunlardan en önemlisi borsa seçimidir.

Günümüzde kripto para alanında faaliyet gösteren birçok global ve Türk borsası bulunmaktadır. Bu da hâliyle yatırımcının hangi borsada işlem yapacağı konunda kafasını oldukça karıştıran bir soru hâline geldi. Yatırımcı kripto para yatırımı yaparken borsa seçiminde oldukça dikkatli olmalıdır. Çünkü yatırım yaparken güvenilir bir kripto para borsasında alım satım işlemi yapmak paranızın güvende olması açısından fazlasıyla önem taşır. Seçtiğiniz borsanın bilinirliğinin yanı sıra güvenilir oluşuna dikkat etmeniz başlangıç için iyi bir adım olacaktır. Bir borsanın öncelikle iyi bir güvenlik altyapısına sahip olması ve herhangi bir hack saldırısına karşın kullanıcı fonlarını güvence altına alması, yatırımcının dikkat etmesi gereken husustur. Bununla birlikte müşteri desteği bulunan borsalar özellikle ilk defa yatırım yapacak olan kişiler için iyi bir tercih olacaktır. Bir borsanın müşteri destek hizmetine sahip olması, yatırımcının alım satım işlemini gerçekleştirirken yaşayacağı sorunların çözüme kavuşturulmasında yardımcı olur. Bu sebeple bir kripto para borsasının yatırımcısına destek hizmeti sağlaması, o borsanın daha güvenilir olduğunun ve kaliteli bir hizmet anlayışı benimsediğinin göstergesidir diyebiliriz. Ayrıca borsanın yatırımcısına farklı kripto para seçenekleri sunması da kullanıcıya daha iyi bir trade deneyimi sunar.

Peki, kripto para alım satım işlemi yapabilmek için en güvenilir borsalar hangileri? Aklınızdaki bu soruya cevap olarak en iyi ve en güvenilir global ve Türk borsalarını listeledik.

1. ICRYPEX

2018 yılında finans profesyonelleri tarafından kurulan ICRYPEX, diğer kripto para borsalarından farklı olarak yatırımcılarına 7/24 Müşteri Desteği sunmaktadır. Yüksek müşteri memnuniyetini ön planda tutan ICRYPEX șeffaf, doğru, hızlı ve düșük komisyon prensiplerini benimseyerek kullanıcılara gerçek bir blok zinciri tecrübesi sunuyor. Bünyesinde Bitcoin, Ethereum, Litecoin gibi bilindik kripto paraları listelerken sürekli olarak yeni projeler listeleyerek portföyünü geliştirmeye devam ediyor. Dijital para piyasasında hızlı, güvenli ve hatasız hizmet vermeyi amaçlayan ICRYPEX Kripto Para Borsası aynı zamanda en köklü spor kulüplerinden Beşiktaş Basketbol A Takımı’nın da sponsorluğunu üstleniyor. Web sitesinde kripto para analizlerine ve güncel kripto para haberlerine yer vermesi ve yine YouTube, Twitter, Instagram ve Telegram gibi birçok sosyal medya platformunu aktif bir şekilde kullanması ICRYPEX kripto para borsasının önemli avantajları arasında yer alıyor.

ICRYPEX’e Şimdi Üye Olun!

2. Coinbase

2012 yılında kurulan Coinbase, Amerika Birleşik Devletleri’nde en çok bilinen ve kullanılan lisanslı bir kripto para borsasıdır. Birçok altcoin seçeneği olan Coinbase, bünyesinde yirmiden fazla kripto para birimi barındırmaktadır. Aynı zamanda son derece basit arayüzü ile kullanıcılarına 7/24 kolay alım satım imkânı sunmaktadır.

3. eToro

Bitcoin’e yeni başlayanlar için uygun ve kullanımı kolay bir web platformu olan eToro Kripto Para Borsası, yatırımcılarının 100.000 $ sanal para bulunan deneme hesapları ile Bitcoin alım satım testi yapmalarına imkân tanıyor. İlk defa yatırım yapacak olanlar için alım satım işlemlerini taklit etmelerine olanak tanıyan basit ve anlaşılır platformu ve CopyTrader sistemi ile ilk defa trade edecek olanlara öğreticilik açısından oldukça faydalı olacaktır. Eğer siz de ilk defa yatırım yapacaksanız ve trade konusunda acemi iseniz eToro Kripto Para Borsası fena bir tercih olmayacaktır.

4. Robinhood

ABD’nin bilindik kripto para borsalarından olan Robinhood, 5 farklı eyalette faaliyet göstermektedir. Borsa, Bitcoin alım satım işlemleri gerçekleştirilirken yatırımcılardan komisyon ücreti almamakta ve bu özelliği ile de birçok yatırımcı tarafından tercih edilmektedir. Diğer bir avantajı ise Robinhood mobil uygulamasında analist derecelendirmelerini, temel hisse senedi fiyatlarını ve gündemle alakalı son değerlendirmeleri bulabilmenizdir.