Gürdesan Makina’da ağır yaralanan işçinin yakınlarından suçlama

Yayın tarihi: 31 Ağustos 2023 Perşembe 2:48 pm - Güncelleme: 31 Ağustos 2023 Perşembe 2:49 pm

Gebze Dilovası’nda bulunan Gürdesan Gami Makina fabrikasında 18 Ağustos günü Taner Göze adlı işçi çalıştığı makinadan fırlayan parça nedeniyle ağır yaralandı.

Evrensel’den Murat Uysal’ın haberine göre; Kocaeli’ye bağlı Gebze’de bulunan Gürdesan’da çalışan Taner Göze adlı işçi 18 Ağustos’ta makinadan fırlayan parça ile ağır yaralandı.

29 yaşındaki Göze’nin 7 gündür yoğun bakımda tedavisi devam ediyor. 18 Ağustos günü fabrikada yaşanan iş kazasında uzun saatler ambulans beklediklerini belirten Göze’nin yakınları, ambulans gelmeyince kendi imkanlarıyla hastaneye götürdüklerini anlattı. Göze’nin mesai arkadaşlarından biri, “Yakındaki bir özel hastaneye götürmek istedik bu yönde ısrarımız oldu ancak patron devlet hastanesine gitmemizi istedi. Çok zaman kaybettik, belki özel hastanede daha iyi müdahale edeceklerdi” dedi.

PATRON 5 GÜN SONRA GELDİ İDDİASI

Patronun kazadan 5 gün sonra hastaneye geldiğine dikkat çeken işçi yakını, “Yoğun bakımdaki yeğenimizin de hatalı olabileceğini iddia ettiler. Orada güvenliği sağlaması gereken iş yerinin patronu. Ne olursa olsun sorumluluğun büyüğü patronda” dedi.

Suriyeli patron Türk işçileri işten attı!