Gül’ün istifasının arkasında Soylu’nun elindeki koz ’15 Temmuz’daki ziyaret’ iddiası

Yayın tarihi: 29 Ocak 2022 Cumartesi 12:59 pm - Güncelleme: 29 Ocak 2022 Cumartesi 7:13 pm

Eski Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün dün geceki istifasının arkasında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun elinde bulunan bir ‘kozun’ olduğu iddia edildi. Buna göre Gül, 16 temmuz 2021’de, 15 Temmuz’un yıl dönümünde FETÖ’den aranan S. Y.’nin devrettiği şirketi ziyaret etti.

İçişleri bakanı Süleyman Soylu ile Abdülhamit Gül arasında, Gül’ün ‘FETÖ’den aranan S.Y.’nin kurumunu ziyaret etmesi’ dolayısıyla tartışma çıktığı ve Gül’ün bu yüzden istifa ettiği iddia ediliyor.

Söz konusu ziyareti, A.G. isimli firma sosyal medya hesabından şu ifadelerle duyurdu:

“Adalet Bakanımız Sayın Abdülhamit Gül’ü ofisimizde ağırladık. Kahve eşliğinde yurt dışı eğitim ve değişim programları sektörü ve sorunları ile ilgili bilgilendirdiğimiz sayın bakanımız ve sayın milletvekilimize yakın ilgi ve alakalarından dolayı çok teşekkür ederiz…”

Sabah Gazetesi’nin 2017’de yaptığı haberde Gül’ün ziyaret ettiği firmayı “FETÖ’nün yeni finans kaynağı gençler” başlığıyla duyurdu. Habere göre, A.G.’nin ortaklığını S.Y. ve M. Y. 2016’da hisselerini A.Y.’ye devrederek yurt dışına kaçtı. S.Y.’nin ise, FETÖ örgüt imamlarından olduğu ortaya çıktı.

Yeniden Adalet Bakanlığı’na getirilen Bozdağ’ın FETÖ arşivi açıldı