Gültekin Uysal’dan “ortak aday” açıklaması! “Siyasi parti lideri olmalı”

Yayın tarihi: 6 Ocak 2023 Cuma 3:11 pm - Güncelleme: 6 Ocak 2023 Cuma 3:11 pm

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, ortak cumhurbaşkanı adayı için “siyasi sorumluluğu olan, icraat iddiası olan kişi olması lazım. Bu kişiler de partilerin genel başkanlarıdır” dedi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle bir araya geldi. Gültekin Uysal, cumhurbaşkanı adayının ve ortak yönetim modelinin 26 Ocak’ta yapılacak toplantıda gündeme geleceğini söyledi.

Uysal, “Hem cumhurbaşkanı adayımızın belirlenmesinde hem ittifak modelinin nasıl gerçekleşeceği noktasında, siyasi partilerin önceliklerini belirleme noktasında bir süreç işleyecektir. Siyasi partiler nasıl bir model ortaya koyabilir, 26’sındaki toplantıda gündeme gelecektir. Bir siyasi parti başka bir siyasi partinin amblemi altında da seçime girebilir, kendi amblemiyle de girebilir. Ama bunun ötesinde bölge bölge, farklı siyasi partilerin o bölgelerde farklı ortak listeler belirleyeceği imkanlar var” ifadelerini kullandı.

İKİLİ ÜÇLÜ GÖRÜŞMELER

Gültekin Uysal, 26 Ocak’ta yapılacak toplantıdan önce Altılı Masa liderlerinin ikili-üçlü görüşmeler yaparak aday konusunu netleştireceğini beklediğini söyledi.

Uysal, “26’sındaki toplantıda, ikili üçlü farklı farklı ziyaretler ile birlikte kademe kademe olgunlaşarak net bir karara varılacaktır. Kamuoyu anketlerinden yararlanılacaktır. Seçim takvimi başlayıncaya kadar adayın açıklanacağı kanaatinde değilim. Kademe kademe olgunlaşan bir süreç var. Parti olarak biz kendi cephemizden değerlendirdiğimizde siyasi sorumluluğu olan, icraat iddiası olan kişi olması lazım. Bu kişiler de partilerin genel başkanlarıdır” şeklinde konuştu.

Ahmet Davutoğlu “Oyunun kuralları”nı açıkladı! “İsim konuşmanın vakti geldi”