Gülizar Biçer Karaca’dan ‘Yanardağ’ çıkışı! “Halkı gerçeklerle buluşturmanın bedelini ödüyor”

Yayın tarihi: 26 Temmuz 2023 Çarşamba 11:35 pm - Güncelleme: 26 Temmuz 2023 Çarşamba 11:35 pm

TBMM Meclis Başkanvekili Gülziar Biçer Karaca, Türkiye’de halkı gerçeklerle buluşturmanın bir bedeli olduğunu ifade ederek, “Bu bedeli Merdan Yanardağ özgürlüğünden edilmiş bir şekilde, özgürlüğünü bir bedel olarak ödemekte” dedi.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, “4 Soru 4 Yanıt” programında AKP’li Galip Ensarioğlu’nun sözlerini değerlendirirken yeni bir çözüm süreci hazırlığına dikkat çekmiş ancak sözleri cımbızlanarak yapılan montaj video ile bağlamından kopartılarak sosyal medyada dolaşıma sokulmuştu. Yanardağ başlatılan linç kampanyasının ardından “terör örgütü propagandası yapma” suçlamasıyla tutuklandı.

29 gündür Silivri Cezaevi’nde bulunan Yanardağ’ın hukuksuz bir şekilde tutuklanmasına birçok aydından ve gazeteciden tepki geldi.

“VATANDAŞIN GERÇEKLE BULUŞMASININ ÖNÜNDE AŞILMAZ DUVARLAR ÖRÜLMEYE ÇALIŞILIYOR”

TELE1 ekranlarında yayınlanan Anında Manşet’in konuğu Türkiye Büyük Millet Meclisi Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca oldu. Karaca, “Biz hakikate, gerçeklere düşman bir iktidar anlayışıyla karşı karşıyayız” diyerek TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın gözaltına alınma sürecine dair şunları söyledi:

“Bahsedilen montaj videolar servis edildikten sonra hemen ertesi gün programa çıkarak satır satır nasıl bu montajın yapıldığı, gerçeğin ne olduğu, aslında hakikati ortaya koymak için bir program… Canlı yayın esnasında ‘Hakikat ortaya çıkmadan gözaltına alalım’ diyerek, apar topar stüdyo basarak gözaltına alındı.

Vatandaşın gerçekle buluşmasının önünde aşılmaz duvarlar örülmeye çalışıyor. Halkın gerçek bilgiye erişiminin önünü tamamen keserek kendi sanal alemlerinde gerçek olmayanların doğru kabul edilmesini öngören, yüzde 95’in elinde bulundurduğu medyayla elinde olmayan yüzde 5’i de gerek yasaklarla, gerek tutuklamalarla, gerek para cezalarıyla, yayın durdurmalarıyla o yüzde beşi de karartarak halkın tamamen geröçek bilgiye erişimini ortadan kaldıracak bir anlayışı hayata geçirmek istiyorlar. İşte Merdan yanardağ tam da onların yapmak istediklerinin karşısında oduran ve gerçeği halkla buluşturmak için yüreklice, korkmadan, cesaretle gerçek haberciliği; gerçekleri halkla buluşturan habercilik anlayışını hayata geçirmeye çalışan bir basın çalışanıydı”

Zafer Arapkirli’den TELE1’e destek!

MUMCU CANIYLA, YANARDAĞ ÖZGÜRLÜĞÜYLE…

Karaca, 24 Temmuz’da basının sansürden kurtuluşunun 115. yılı olduğunu anısmatarak iktidar kanadından gelen kutlamalara, “Neyi kutluyoruz ki? Merdan Yanardağ cezaevindeyse ve onun gibi bir çok gazeteci cezaevindeyse… Bu durumda biz 115. yılı kutlayamayız ancak yasını tutabiliriz diye düşünüyorum” dedi.

Bu ülkede gerçekleri söylemenin, gerçek habercilik yapmanın ve halkı gerçeklerle buluşturmanın bir bedeli olduğunu ve Merdan yanardağ’ın da bu bedeli özgürlüğünün kısıtlanmasıyla ödediğini söyledi. “Dün Uğur Mumcu yaşam hakkı elinden alınarak bu bedeli ödedi” diye Karaca sözlerini, “Bu bedeli bazıları özgürlükelriyle bazıları hayatlarıyla ödüyor. Biz bu bedeli ödeye ödeye, mutlaka demokrasiyi birlikte inşa edeceğiz” ifadeleriyle tamamladı.