Zafer Arapkirli’den TELE1’e destek!

Yayın tarihi: 26 Temmuz 2023 Çarşamba 9:25 pm - Güncelleme: 26 Temmuz 2023 Çarşamba 9:25 pm

TELE1 ekranlarında yayımlanan “4 Soru 4 Yanıt”a konuk olan gazeteci Zafer Arapkirli, “Pek çok insan sosyal medya paylaşımını görünce pek anlamamışlar, ‘Abi hayırlı olsun TELE1’de mi çalışmaya başladın’ diye yazıyorlar. TELE1’de çalışmaktan onur duyarım, o ayrı mesele. Burada bulunmamızın çok önemli bir anlamı var. Biz burada Merdan Yanardağ’ın ya da başka gazetecilerin susturulmak istenmesine karşı tavır alıyoruz” dedi.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, “4 Soru 4 Yanıt” programında AKP’li Galip Ensarioğlu’nun sözlerini değerlendirirken yeni bir çözüm süreci hazırlığına dikkat çekmiş ancak sözleri cımbızlanarak yapılan montaj video ile bağlamından kopartılarak sosyal medyada dolaşıma sokulmuştu. Yanardağ başlatılan linç kampanyasının ardından “terör örgütü propagandası yapma” suçlamasıyla tutuklandı.

29 gündür Silivri Cezaevi’nde bulunan Yanardağ’ın hukuksuz bir şekilde tutuklanmasına birçok aydından ve gazeteciden tepki geldi. Yanardağ’a ve TELE1’e kurulan kumpasa tepki gösteren gazetecilerden biri de Zafer Arapkirli oldu.

Arapkirli TELE1’de yayımlanan “4 Soru 4 Yanıt” programına konuk oldu. TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın AB ile son dönemde ilişkileri iyileştiren AKP iktidarı tarafından serbest bırakılıp bıraklıamayacağını değerlendiren Arapkirli, iktidarın AB’ye girmek gibi bir derdinin olmadığını; AB’nin de derdinin Türkiye’deki hükümetle iyi geçinmek olduğunu belirtti

Gazeteci Timur Soykan’dan Merdan Yanardağ’a destek

Arapkirli sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bizim onlara bel bağlamamız lazım. Bizim esas olarak kendi gücümüze inanmamız lazım. Bu akşam benim burada bu stüdyoda olmamın esas nedenlerinden biri bu.

Pek çok insan sosyal medya paylaşımını görünce pek anlamamışlar, ‘Abi hayırlı olsun TELE1’de mi çalışmaya başladın’ diye yazıyorlar. TELE1’de çalışmaktan onur duyarım, o ayrı mesele. Burada bulunmamızın çok önemli bir anlamı var. Biz burada Merdan Yanardağ’ın ya da başka gazetecilerin susturulmak istenmesine karşı tavır alıyoruz”

Murat Taylan ise Arapkirli’nin tüm süreç boyunca destek olduğunu aktardı.