GTA 5 hayal kırıklığı olabilir

Yayın tarihi: 13 Haziran 2020 Cumartesi 9:30 am - Güncelleme: 12 Haziran 2020 Cuma 5:08 pm

GTA 5 Playstation 5 sahiplerinin en çok oynamak isteyeceği oyunların başında geliyordu. Ancak Playstation 5 piyasaya çıktığında oyuncular bu cihazla GTA 5 oynayabilecek mi, belli değildi. Sony yaptığı duyuru ile merak edilen bu konuya açıklık getirdi.

GTA 5 hayal kırıklığı olabilir. PS5’in piyasaya çıkış tarihi olarak 2020’nin sonunu duyuran Sony, oyunun ise 2021’de Playstation 5 oyuncularına ulaşacağı duyuruldu. Ancak oyun hem daha gelişmiş özellikler hem de daha büyük haritalarla oyuncuların karşısına çıkacak.

2021 tarihini duyunca, PS5’in hemen ardından piyasaya çıkacağını düşünenler ise yanılıyor. Rockstar’ın ünlü oyunu, 2021’in ikinci yarısında piyasada olacak. Bu da PS5 satın alanlar için alt aydan uzun bir bekleme süresi demek. Bu süre zarfından oyunu eski PS4 cihazında oynamak zorunda olacak fanatikleri için, bekledikleri her ay, oyundaki hesaplarında 1 milyon dolar nakit yatırılacak. Bu parayı da oyun içinde daha büyük bir suç çetesi ve organize kötülük işleri kurmak için harcayabilecekler.

GTA 5 hayal kırıklığı olabilir

Bu haber aynı zamanda kötü bir haber de sayılabilir. Çünkü Rockstar’ın PS5 için GTA 5 üzerinde çalışması, GTA 6’ya dair bir çalışma yapılmadığını veya yakın zamanda bu oyunun beklenmediği anlamına da geliyor. Bazı kaynaklar, GTA 6’nın 2020’de çıkacağını beklese de oyunun yapımcısından bu konuda bir açıklama yok. PS5’in piyasaya çıkmasının ardından bile GTA 6’nın cihazın sahiplerine ulaşacağının duyurusunun yapılmaması, bu konudaki umutları da bitirdi.

2013 yılında piyasaya çıkan GTA V’in yeni versiyonunun yapılmaması, oyunun büyük başarı görmesi ve hala çok satılmasıyla da alakalı. Ayrıca GTA Online da büyük ilgi görünce, yapımcı Rockstar yedi yıldır GTA 6 üzerinde çalışmaya gerek duymadı.

Aynı kaderi, Elder’s Scrolls serisi de paylaşıyor. 2011 yılında büyük ilgiyle karşılanarak piyasaya çıkan Elder’s Scrolls V oyunundan sonra, Elders Scrolls Online piyasaya çıktı ve yapımcı ancak 9 yıl sonra, Elder Scrolls VI üzerinde çalışmaya başladıklarına dair basit bir teaser video yayınladı. Bu da oyunun en az 3-4 yıl sonra piyasaya çıkacağı anlamına geliyor.

Öte yandan uzun yıllar piyasaya kalan oyunlar, düşük donanım ihtiyaçları nedeniyle pek çok oyun cihazında ve PC’de çalışırken, zamanla bug’ları da temizlenmiş oluyor. Zengin DLC içerikleri hazırlamak da mümkün olduğu için bu oyunlar unutulmaz efsaneler arasına girebiliyor.

Koronavirüs tedavisinde kullanılan Favipiravir ilacı nedir?